Principală  —  IMPORTANTE   —   Un polițist de frontieră a…

Un polițist de frontieră a fost deferit justiției pentru trafic de influență. Un mijloc de transport de peste 400 mii de lei, pus sub sechestru

Procuratura Anticorupție (PA) anunță miercuri, 6 septembrie, despre finalizarea urmăririi penale și remiterea în instanța de judecată, pentru examinare în fond, a cauzei penale de învinuire a unui ofițer de urmărire penală al Serviciului urmărire penală al sectorului Poliţiei de Frontieră Aeroportul Internaţional Chişinău al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, fiindu-i incriminată săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

Urmărirea penală a fost pornită în iunie 2023 de către Centrul Național Anticorupție, în baza unui denunț.

În rezultatul efectuării urmăririi penale, s-a stabilit că ofițerul a pretins și primit de la denunțător suma de 12 000 de euro după ce a susținut că are influență asupra unui procuror din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în gestiunea căruia se afla cauza penală în privința denunțătorului și a soției acestuia, urmând să-l determine să adopte o ordonanță de scoatere de sub urmărire penală și clasarea cauzei penale.

Anterior, PA a informat despre reținerea polițistului de frontieră după primirea a 12 000 de euro. Învinuitul nu și-a recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunea comisă, legea prevede pedeapsă sub formă amendă de la 150 000 de lei la 200 000 de lei sau cu închisoare de la doi la șapte ani.

Conform PA, în scopul garantării executării pedepsei cu amendă, a fost aplicat sechestru asupra unui mijloc de transport deținut cu drept de proprietate de către învinuit, valoarea căruia depășește 400 000 de lei și asupra mijloacelor bănești în sumă de 55 000 de lei și 2 000 de euro.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.