Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Trei vameși au fost reținuți…

Trei vameși au fost reținuți după perchezițiile de la Aeroport

Mai mulți inspectori vamali ai Postului Vamal de la Aeroportul Internațional Chișinău și persoane fizice sunt cercetați într-un dosar de corupție, de către ofițerii CNA și procurorii municipiului Chișinău. Este vorba despre o schemă infracțională prin care de la pasageri se pretindeau mijloace financiare pentru facilitarea introducerii sau scoaterii ilegale din R. Moldova a diferitor bunuri, informează Centrul Național Anticorupție.

Inspectorii vamali sunt bănuiți că ar fi pretins și acceptat mijloace bănești de la pasageri în sume cuprinse între 50 și 1000 de dolari SUA, pentru a permite acestora să introducă sau scoată bunuri din R. Moldova, ocolind procedurile de achitare a taxelor în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.         

În dimineața zilei de luni, 1 aprilie, ofițerii CNA au efectuat 16 percheziții într-o cauză penală pornită pe faptul comiterii infracțiunii de corupere pasivă şi corupere activă. Acțiunile de urmărire penală au vizat domiciliile, birourile de serviciu și mijloacele de transport ale persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor – vameși și persoane fizice. 

Au fost reținuți trei inspectori vamali sunt reținuți pentru 72 de ore, iar alți patru inspectori vamali sunt cercetați în stare de libertate, mai notează CNA.