• Șeful Procuraturii Chișinău despre imaginile video din dosarul crimei din centrul capitalei

  Șeful Procuraturii Chișinău despre imaginile video din dosarul crimei din centrul capitalei
  30 mai 2018 | 17:52

  Bătaia cu sfârșit tragic din noaptea de 18 spre 19 mai, din preajma unui club de noapte și centru comercial din centrul Chișinăului, nu a intrat în vizorul niciunei camere de supraveghere video amplasate în zonă, afirmă șeful Procuraturii mun. Chișinău, Ștefan Șaptefraț. Acesta susține că momentul propriu-zis când victima este lovită de sportivi nu se regăsește pe nicio înregistrare video deținută de procurori la acest moment. Procurorul-șef al capitalei explică prin faptul că bătaia a avut loc într-o zonă îndepărtată a parcării, care nu este luminată bine.

  „Aceștia s-au bătut mai departe oleacă, la întuneric. Cu părere rău, n-am putut să obținem. Nu există. Tehnic nu a fost posibil să fixeze camerele tot ce a avut loc acolo”, a declarat Ștefan Șaptefraț, precizând că face îndemnul către toți martorii, care poate au filmat incidentul respectiv, să transmită înregistrările organelor de drept.

  Întrebat dacă imaginile video din noaptea crimei ar fi putut fi transmise presei de către persoane din cadrul anchetei, acesta nu a avut un răspuns prompt, dar a declarat că nu știe care ar fi sursa, menționând însă că ele nu prezintă vreo informație importantă: „Ele nu prezintă nimic, nimic serios, noi nu am aprieciat asta ca Doamne ferește ce!”.

  „Dvs și nu numai dvs cunoașteți cum obțineți anumite informații și așa mai departe, aveți tainele profesionale ale dvs, legături și așa mai departe. Eu consider că ei tot au utilizat anumite cunoștințe”, a răspuns Ștefan Șaptefraț întrebat despre scurgerile din dosar referitor la cazierele juridice ale persoanei decedate și fratelui acestuia. Potrivit cazierelor juridice publicate de Deschide.md, Sergiu Bejenari, tânărul decedat după ce a fost bătut cu cruzime în nopatea de 18 spre 19 mai, a figurat în două dosare penale, iar fratele acestuia, Ion Bejenaru – în șase dosare. În cele mai multe cazuri aceștia au fost cercetați pentru violare de domiciliu.

  Șeful Procuraturii Chișinău nu a putut oferi informații despre cronica evenimentelor din noaptea respectivă, dar a precizat a avut loc o bătaie între două „grupări”, membrii uneia având antecedente penale, iar membrii alteia fiind în stare de ebrietate.

  Întrebat de ce există doar doi reținuți în timp ce martorii vorbesc despre mult mai multe persone implicate în bătaie, acesta a precizat că în prezent se acumulează probe și că este stabilită identitatea unui al treilea tânăr care ar fi lovit în victimă.

  La rândul său, adjunctul procurorului mun. Chișinău, Corneiu Bratunov, a declarat că identitatea celei de-a treia persoane a fost stabilită și că în prezent se identifcă locul aflării acesteia. Totodată, Corneliu Bratunov a precizat că parte vătămată pe dosar este și o tânără care s-a ales cu o mână fracturată după ce ar fi bruscată de sportivi.

  În același timp, întrebat despre imagini video care ar surprinde momentul crimei, Bratunov nu a negat și nici nu a confirmat existența acestora. Acesta a declarat că informația repsectivă reprezintă secretul anchetei.

  Un bărbat de 30 de ani a decedat în dimineața zilei de 25 mai la Spitalul de Urgență din capitală după ce o săptămână mai devreme a fost bătut crunt în fața unui club de noapte și a unui centru comercial din centrul Chișinăului. Incidentul s-a întâmplat în noaptea de 18 spre 19 mai, în fața clubului de noapte „Edgo Night Club”, acolo unde, Sergiu, bărbatul în vârstă de 30 de ani, se distra cu mai mulți tineri la ziua de naștere a unui prieten.

  După un conflict, care, potrivit martorilor, ar fi pornit după ce unul dintre prietenii lui Sergiu ar fi încercat să ia apărarea unei domnișoare aborbadă de sportivul Aurel Ignat, în fața clubului de noapte s-a iscat o bătaie. Ignat ar fi fost însoțit de alți opt-nouă prieteni, inclusiv Mihai Pârgaru. Potrivit unui martor ocular, Ignat ar fi fost cel care i-a aplicat tânărului lovituri cu picioarele, inclusiv în cap. Tânăra care a fost abordată de Ignat afirmă că în noaptea respectivă au avut loc două încăierări, în timp ce prima a fost aplanată după ce paza localului a intervenit cu spray lacrimogen, cea de-a doua a avut un final tragic.

  Bărbatul a fost transportat în stare gravă, cu multiple lovituri în cap, la Spitalul de Urgență din Chișinău. În aceeași dimineață, bărbatul a suferit o intervenție chirurgicală de urgență pentru excluderea hematomolui facial și a fost internat în secția de reanimare. După o săptămână, timp în care s-a aflat în comă, bărbatul a decedat.

  Bărbatul decedat a fost petrecut la 29 mai pe ultimul drum.

  Cazul a intrat în opinia publică după ce Alisa Ceraniova, soția lui Sergiu Bejenaru, a publicat un mesaj în care declara că cei care ar fi lovit în soțul său și tatăl copilului ei ar fi un sportiv național și mai mulți prieteni ai săi. Deschide.md a scris că cei doi nu erau căsătoriți oficial, dar că locuiau împreună de mai mulți ani.

  Cronica evenimentelor în dosarul crimei din centrul capitalei:

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

 • TRIMITE ȘTIREA TA
  Cunoști o informație de interes public? Trimite-o la ZdG
  FORMULAR

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  După un sfert de secol, pe care l-a dedicat sistemului judecătoresc din R. Moldova, magistratul Ion Cotea constată cu regret că în toți acești ani „a asistat doar la distrugerea justiției”. Judecătorul afirmă c…
  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  Se scumpesc carburanții. Prețurile cresc cu 6-10%

  Benzina, motorina și gazul petrolier lichefiat s-au scumpit considerabil, noaptea trecută, la benzinăriile companiei Petrom Moldova, iar în câteva zile și celelalte rețele de benzinării vor opera majorări, note…
  Se scumpesc carburanții. Prețurile cresc cu 6-10%

  VIDEO/ Italia: O „cameră de îmbrățișări mobilă” pentru bătrânii izolați din cauza COVID-19

  Fiind lipsiți de contactul fizic din cauza pandemiei de coronavirus, rezidenților caselor de bătrâni dintr-o provincie italiană li s-a propus o soluție originală: o „cameră de îmbrățișări” gonflabilă și mobilă…
  VIDEO/ Italia: O „cameră de îmbrățișări mobilă” pentru bătrânii izolați din cauza COVID-19

  Primaria or. Ialoveni dă start unei campanii de sterilizare a animalelor de companie. Serviciul este gratuit

  Primaria orașului Ialoveni, în colaborare cu Adăpostul de animale „Datcha”, dă start unei noi campanii de sterilizare a animalelor de companie, inclusiv a celor de stradă. Serviciile de sterilizare vor fi gratu…
  Primaria or. Ialoveni dă start unei campanii de sterilizare a animalelor de companie. Serviciul este gratuit

  COVID-19: A fost depășit pragul de 2 milioane decedați, la nivel mondial

  COVID-19 se răspândește în continuare, rata infectărilor ajungând la peste 94 milioane în 190 de țări și la 2 milioane de decedați. SUA a înregistrat unele din cele mai înalte rate de infectare – peste 20…
  COVID-19: A fost depășit pragul de 2 milioane decedați, la nivel mondial

  Franța: Un moldovean, bătut până la moarte. A fost găsit într-o pivniță

  Cadavrul unui bărbat declarat dispărut a fost descoperit pe 8 ianuarie în pivnița unui pavilion. Se vehiculează ipoteza unei reglări de conturi în comunitatea moldovenească, scrie leparisien.fr În prezent, auto…
  Franța: Un moldovean, bătut până la moarte. A fost găsit într-o pivniță