Șeful Procuraturii Anticorupție despre „schema hoțiilor cu terenuri”

La doi ani după ce municipiul Chişinău a fost deposedat de terenuri care valorează milioane de euro, dosarul gestionat de Procuratura Anticorupţie nu a fost încă trimis în judecată. În decembrie 2017, Judecătoria Chişinău a ridicat sechestrul aplicat pe acele terenuri, fapt ce a permis agenţilor economici care le-au cumpărat ulterior să reperfecteze contractele de vânzare/cumpărare, sechestrate de organele de drept.

Solicitat de ZdG, Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție a precizat, prin intermediul Serviciului de Presă al Procuraturii Generale că instituția lucrează asupra acestui dosar.

„La demersul Procuraturii anticorupție, perioada 11-12 ianuarie 2018, au fost inițiate procedurile de aplicare a sechestrului asupra terenurilor înstrăinate ilegal. În baza încheierii judecătorei mun.Chișinău, sediul Buiucani din 12.01.2018, în scopul asigurării reparării prejudiciului cauzat în rezultatul acţiunilor ilegale, acţiunii civile precum şi pentru eventuala confiscare specială, suplimentar întru evitarea înstrăinării intenţionate a bunurilor, la 15.01.2018 (următoarea zi lucrătoare) de către ÎS ”Cadstru” a fost aplicat sechestru asupra bunurilor imobile înregistrate pe numele a două companii nerezidente, care este menținut pînă în prezent. Potrivit datelor actualizate ale ÎS ”Cadastru” la 31.01.2018, careva tranzacții cu bunurile imobile menționate nu au fost efectuate, măsura de asigurare fiind aplicată în continuare. Informațiile referitor la faptul efectuării cărorva tranzacții cu terenurile în litigiu în perioada aplicării măsurilor de asigurare se investighează în vederea stabilirii tuturor circumstațelor, complet și obiectiv. La finalizarea tuturor acţiunilor de urmărire penală, respectivul dosar va fi deferit justiţiei”, precizează Viorel Morari.

Citiți și: Schema hoţiilor cu terenuri. Continuarea


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    “La doi ani după ce municipiul Chişinău a fost deposedat de terenuri care valorează milioane de euro, dosarul gestionat de Procuratura Anticorupţie nu a fost încă trimis în judecată.”

    Si nici nu va fi trimis pre curind, ca nu e interes de asa ceva. Vor mai treve niscaiva timp, pina uita lumea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *