Principală  —  IMPORTANTE   —   Procuratura Generală s-a autosesizat și…

Procuratura Generală s-a autosesizat și va verifica informațiile care-l vizează pe fiul fostului procuror-șef al capitalei

Ștefan Șaptefraț, procurorul șef al capitalei a demisionat din organele Procuraturii la doar o săptămână distanță după ce Ziarul de Gardă a publicat ancheta Cum să devii milionar prin împrumuturi nerambursate și promisiuni ilegale neonorate. În rolul principal — fiul procurorului-șef al Capitalei.

ZdG a relatat despre cum Pavel Șaptefraț, unul dintre fiii lui Ștefan Șaptefraț, a împrumutat, fără a întoarce, zeci de mii de euro, dolari și lei moldovenești. Tot el a cerut și a primit bani după ce a promis că va obține Green Card, viză pentru SUA sau alte facilități mai multor persoane pe care s-a oferit să le ajute, făcând referire, inclusiv, la relațiile pe care le are. Între timp, Procuratura Generală s-a autosesizat și a inițiat o verificare a unor aspecte relatate în articolul ZdG.

Maria Vieru, purtătoarea de cuvânt a PG a precizat, pentru ZdG că, în urma anchetei despre activitatea fiului lui Ștefan Șaptefraț, Procuratura „s-a autosesizat sub aspect de control al cazurilor examinate de procurori și organul de urmărire penală pentru pretinse ilegalități comise de respectivul individ, concomitent urmând a se decide și asupra legalității soluțiilor adoptate la cercetarea acestor cazuri”.

Ştefan Şaptefraţ a fost din august 2017, şef al Procuraturii municipiului Chişinău. Anterior, în anii 2016-2017, a fost șef-adjunct al PA, iar din 2014 a deținut funcția de procuror-șef interimar al Procuraturii de Transport. Acesta a plecat și a revenit în sistemul procuraturii de două ori în ultimul deceniu, de fiecare dată în urma unor acuzații care vizau lipsa de integritate.

Procurorul municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefraț, a fost eliberat din organele Procuraturii, după ce Procurorul General, Alexandr Stoianoglo i-a acceptat raportul de demisie.

Potrivit Procuraturii Generale (PG), pe durata vacanței funcției de procuror-șef al Procuraturii municipiului Chișinău, interimatul acestei funcții va fi exercitat de Oleg Afanasii – procurorul-șef al Secției control al activității speciale de investigații și asigurarea regimului secret al Procuraturii Generale.