• Plahotniuc, „mirat” că Procuratura cere Turciei extrădarea acestuia: „Este relaxat”

  Plahotniuc, „mirat” că Procuratura cere Turciei extrădarea acestuia: „Este relaxat”
  de
  vizualizări
  29 septembrie 2020 | 22:36

  Vlad Plahotniuc s-a arătat „mirat” de faptul că Procuratura Generală (PG) solicită autorităților turce extrădarea acestuia, dar este „relaxat”, a declarat marți, 29 septembrie, avocatul fostului lider al PDM, Lucian Rogac, în cadrul emisiunii Politica de la TV8, precizând că el i-a transmis clientului său anunțul.

  În același timp, apărătorul lui Plahotniuc a menționat că nu poate nici să confirme, nici să infirme că acesta se află în Turcia, adăugând că „el nu este un om politic, nu are nimic comun cu politica, el este ocupat de gestionarea afacerilor pe care le deține, nu trebuie să raporteze nimănui despre locația acestuia, este liber să circule în orice stat, interdicția de circulație este doar în R. Moldova”.

  „Am avut o discuție, i-am comunicat informația apărută în presă, el a aflat de la mine și urmează să așteptăm reacția sau rezultatul solicitării date de la autoritățile competente din Turcia: dacă este legitimă, dacă este oportună executarea acestei solicitări. În cazul în care va fi solicitată poziția unui apărător, vor fi angajați apărători în Turcia.

  Partea apărării consideră că toate cauzele penale intentate în R. Moldova sunt cu tentă politică, cu intenția de persecutare a lui Vlad Plahotniuc”, a subliniat Rogac.

  Avocatul a mai spus că Plahotniuc este „relaxat”, deoarece „justiția este corectă în afara R. Moldova”, dar că, în caz de necesitate, va colabora cu organele abilitate.

  PG a anunțat astăzi că Plahotniuc se află, din 10 septembrie, în Turcia, iar procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a semnat cererea prin care solicită autorităților competente ale Turciei extrădarea fostului lider PD pentru a fi tras la răspundere în R. Moldova.

  Vladimir Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari. În luna iunie curent, Procuratura Generală a solicitat și autorităților din Statele Unite ale Amercii să-l extrădeze pe Plahotniuc, după ce a primit confirmarea aflării acestuia pe teritoriul SUA.

  ZdG a constatat ieri că Plahotniuc, plecat din R. Moldova din iunie 2019, a părăsit orașul american Miami la 28 august curent.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Judecătorii din „Laundromat” revin în funcții

  Cinci judecători vizați în dosarul „Laundromat” au revenit, oficial, în funcții. Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au acceptat cererile acestora de repunere în funcțiile pe care le-au deținut până î…
  Judecătorii din „Laundromat” revin în funcții

  Autoritățile de la Chișinău anunță că așa zisele forțe de ordin de la Tiraspol au mai răpit un cetățean al R. Moldova

  Joi dimineață, 29 octombrie, pe podul dintre localitățile Sănătăuca și Camenca, așa numitele forțe de ordin de la Tiraspol au răpit un cetățean al R. Moldova, locuitor din stânga Nistrului, care se deplasa spre…
  Autoritățile de la Chișinău anunță că așa zisele forțe de ordin de la Tiraspol au mai răpit un cetățean al R. Moldova

  COVID-19 a mai luat viața unui medic. A luptat cu boala mai mult de o lună

  COVID-19 face o nouă victimă în rândul personalului medical. Este vorba despre medicul neurolog Dumitru Daraban din cadrul departamentului ANSA Bălți. Medicul a fost testat pozitiv la COVID-19 pe 27 septembrie…
  COVID-19 a mai luat viața unui medic. A luptat cu boala mai mult de o lună

  În ziua alegerilor, comercializarea băuturilor alcoolice în apropiere de secțiile de votare va fi interzisă

  Reprezentanții Primăriei municipiului Chișinău au emis joi o notă prin care le solicită agenților economici, ca în ziua desfășurării alegerilor pentru funcția de președinte a Republici Moldova, 1 noiembrie 2020…
  În ziua alegerilor, comercializarea băuturilor alcoolice în apropiere de secțiile de votare va fi interzisă

  Din 30 octombrie începe sezonul de încălzire în Chișinău

  Din 30 octombrie, în capitală, va fi dat startul sezonului termic 2020 – 2021 pentru toți consumatorii. O dispoziție în acest sens a fost semnată joi, 29 octombrie, de viceprimarul Ilie Ceban, în condiții…
  Din 30 octombrie începe sezonul de încălzire în Chișinău

  Liderii europeni s-au reunit într-o ședință de „criză” după creșterea alarmantă a îmbolnăvirilor cu COVID-19

  Liderii Uniunii Europene participă, joi, 29 octombrie, la o ședință de „criză” în sistem de videconferință, unde vor discuta măsurile necesare pentru gestionarea pandemiei COVID-19, scrie Digi24. Ședința de cri…
  Liderii europeni s-au reunit într-o ședință de „criză” după creșterea alarmantă a îmbolnăvirilor cu COVID-19