Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Numirea lui Sergiu Russu în…

Numirea lui Sergiu Russu în funcția de procuror-șef interimar al PCCOCS, respinsă de CSP. Procurorul Victor Furtună, selectat de Consiliu

Șeful adjunct interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Victor Furtună, va ocupa funcția de procuror-șef interimar al aceleiași instituții. Hotărârea a fost luată de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP), care a respins interimatul funcției dispus lui Sergiu Russu printr-un ordin al procurorului general interimar.

Procurorul anticorupție Victor Furtună a fost numit în luna noiembrie în funcția de șef adjunct interimar al PCCOCS.

Sursa foto: captură video privesc.eu

Conform ultimei declarații de avere și interese personale, Victor Furtună a obținut în 2021 venituri salariale în sumă de 335 319 de lei din calitatea de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție. Anul trecut, el a obținut o alocație în valoare de 7603 de lei și o indemnizație de 136 701 de lei.

Familia furtună deține un apartament de 78,2 metri pătrați obținut printr-un contract de investire privind construcția spațiului locativ care ar valora 527 666 de lei. Totodată, familia Furtună are în posesie un apartament de 78,8 metri pătrați care ar valora 26 313 de euro.

Tot în actul său de avere, procurorul indică un autoturism Nissan Leaf care ar fi valorat 100 000 de lei și un automobil Renault Megane c are ar fi valorat 84000 de lei.

declaration_20221117_093821 by Milena Onisim

Sergiu Russu a ocupat anterior funcția de procuror-șef interimar al PCCOCS în perioada octombrie 2021-decembrie 2022.

Russu ocupă din decembrie funcția de procuror-șef al Secției combatere traficului de ființe umane a Procuraturii Generale.

Totodată, potrivit unui anunț făcut recent de CSP, Russu este printre cei trei candidați care s-au înscris la concursul pentru funcția de șef al PCCOCS.