Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Procurorul Victor Furtună,…

ULTIMA ORĂ Procurorul Victor Furtună, numit de CSP în funcția de șef adjunct interimar al PCCOCS. Ce avere declară

Sursa foto: captură video privesc.eu

Procurorul anticorupție Victor Furtună a fost numit joi, 17 noiembrie, de membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) în funcția de șef adjunct interimar al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Procurorul Victor Furtună conduce grupul de urmărire penală în dosarul Stoianoglo.

Conform magistrat.md, Victor Furtună deține funcția de procuror anticorupție din aprilie 2019. În 2016, el a fost numit în funcția de procuror în Procuratura municipiului Chișinău. Anterior, Victor Furtună a deținut și funcția de procuror în Procuratura sectorului Buiucani, municipiul Chișinău.

Pe 1 noiembrie, CSP a respins candidatura fostului procuror general interimar Dumitru Robu pentru funcția de șef adjunct interimar al PCCOCS. Atunci, demersul privind exprimarea acordului pentru numirea lui Dumitru Robu a fost înaintat de procurorul general interimar, Ion Munteanu.

Conform ultimei declarații de avere și interese personale, Victor Furtună a obținut în 2021 venituri salariale în sumă de 335 319 de lei din calitatea de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție. Anul trecut, el a obținut o alocație în valoare de 7603 de lei și o indemnizație de 136 701 de lei.

Familia furtună deține un apartament de 78,2 metri pătrați obținut printr-un contract de investire privind construcția spațiului locativ care ar valora 527 666 de lei. Totodată, familia Furtună are în posesie un apartament de 78,8 metri pătrați care ar valora 26 313 de euro.

Tot în actul său de avere, procurorul indică un autoturism Nissan Leaf care ar fi valorat 100 000 de lei și un automobil Renault Megane c are ar fi valorat 84000 de lei.

Declarația de avere și interese personale, pentru 2021, a procurorului Victor Furtună: