Milioane de lei, depistate de CNA la șefii, bănuiți de trucarea licitațiilor din sistemul medical

Mai multe obiecte, inclusiv mijloace financiare, au fost ridicate de ofiţerii anticorupţie şi procurori în urma percheziţiilor desfăşurate în dosarul licitaţiilor trucate. Este vorba despre aproximativ 2 200 000 de lei, peste 50 000 de euro, aproape 10 000 de dolari, dar şi diferite sume de bani: dolari canadieni, lire, ruble ruseşti, hrivne, roni etc.

Totodată, au fost anexate la cauză şi alte obiecte, găsite în timpul celor 69 de percheziţii operate la domiciliile, în automobilele şi birourile de serviciu ale bănuiţilor. Printre acestea sunt carduri bancare, agende cu informaţii relevante pentru urmărirea penală, înscrisuri de ciornă, copii ale contractelor de achiziţii, laptop-uri, tablete, calculatoare, alte purtătoare de informaţie. Toate obiectele ridicate vor fi examinate de către ofiţerii de urmărire penală şi procurori.

Tot astăzi, ofiţerii CNA şi procurorii vor ridica de la Comisia Naţională de Integritate declaraţiile de avere ale funcţionarilor reţinuţi pentru examinarea lor în cadrul cauzei.

Amintim că, 16 persoane au fost reţinute de CNA şi Procuratura Anticorupţie în cadrul dosarului de corupţie ce vizează aranjarea unor achiziţii publice în sistemul medical.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *