Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Ședința CSM. Subiectele discutate…

VIDEO Ședința CSM. Subiectele discutate în plen

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii se întrunesc astăzi, 19 septembrie, în ședință. Pe agenda ședinței plenului CSM sunt 31 de subiecte.

Examinarea unor cereri privind eliberarea din funcție a unor judecători, examinarea unei sesizări a Procuraturii Generale în privința unor judecători, dar și cererea unui grup de judecători privind convocarea Adunării Generale a judecătorilor în sedință extraordinară, sunt câteva dintre subiectele care urmează să fie examinate în cadrul ședinței de astăzi.

10:45 Cererea de demisie a judecătorului Elena Tverdohleb de la Judecătoria Edineț a fost acceptata de CSM.

10:39 Cererile unor judecători/candidaţi la funcţia de judecător de remitere a materialelor Colegiului de evaluare a performanțelor judecătorilor şi/sau Colegiului de selecţie şi Comisiei unice a INJ, pentru o eventuală promovare/numire în funcţie au fost acceptate de CSM.

10:36. CSM a admis demersul Ministerul Justiției, referitor la delegarea unui membru CSM pentru participare la o vizită de studiu în Albania.

10:33. Demersul Centrului de Resurse Juridice cu privire la delegarea unor judecători la Forumul profesiilor juridice din România și Republica Moldova, care va avea loc la București în perioada 2 – 4 octombrie 2019, a fost aprobat de CSM.

10:30 Cu 9 voturi, demersul Institutului Național al Justiției, referitor la expunerea opiniei asupra proiectului Planului de formare inițială a candidaților la funcțiile de judecător și procuror 15 octombrie 2019 – 15 aprilie 2021, a fost admis de CSM.

09:18 Este examinată cererea unor judecători privind convocarea Adunării Generale a Judecătorilor în ședință extraordinară. 87 de judecători și-au depus semnătura pe cererea făcută în acest sens.

09:08 Cererea de demisie a judecătorului Ludmila Ursu de la Curtea de Apel Chișinău a fost acceptată.

09:06 Cererea de demisie a judecătorului Alexandra Peni de la Judecătoria Comrat a fost acceptată.

09:04 Cererea de demisie a judecătorului Mihail Țurcan de la Judecătoria Căușeni a fost acceptată.

09:02. A fost aprobată agenda.

09:00. A început ședința. Nouă membri sunt prezenți la ședință.

Agenda completă:

sejda-APA by Botnariuc Liliana on Scribd