Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   LIVE/ Ședința CSM: Au fost…

LIVE Ședința CSM: Au fost selectați cinci judecători care vor fi promovați la CSJ și doi – la Curtea de Apel Chișinău

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întrunesc în ședință. Potrivit agendei, pe ordinea de zi figurează 13 de subiecte.

15:02. CSM a selectat doar doi judecători pentru a fi promovați la Curtea de Apel Chișinău: Dorin Dulghieru și Denis Băbălău.

16:36. Membrii CSM au rămas în deliberare.

15:42. Sunt prezentați candidații.

15:38. Este examinat subiectul cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea de Apel Chișinău. În concursul pentru patru funcții au rămas 11 candidați.

15.37. Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au aprobat numirea a cinci noi judecători la Curtea Supremă de Justiție.

11.22. Membrii CSM examinează subiectul cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

11.19. A fost acceptată cererea președintelui Judecătoriei Hîncești Mihail Macar, referitor la acordarea concediului de odihnă anual.

11.17. Membrii CSM au acceptat cererile unor judecători și candidați la funcția de judecător de remitere a materialelor Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor.

11.15. Cu 12 voturi pro membrii CSM au respins contestarea Hotărârii Plenului Colegiului disciplinar nr. 4/1 din 24 ianuarie 2020, emise în privința judecătorului Vitalie Budeci de la Judecătoria Chișinău.

11.03. Subiectul cu privire la contestarea Hotărârii Plenului Colegiului disciplinar nr. 7/2 din 21 februarie 2020, emise în privința ex-judecătorului Gheorghe Iovu de la Curtea de Apel Chișinău a fost amânat pentru ședințele următoare.

11.02.Membrii CSM au aprobat subiectul privire la aprobarea unor dispoziţii emise de Preşedintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii.

11.00. Subiectul cu privire la demersul președintelui Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima, referitor la conferirea titlului onorific „Veteran al sistemului judiciar” unor judecători a fost amânat pentru ședințele următoare.

10.59. A fost aprobat subiectul cu privire la sesizarea președintelui Colegiului privind selecția, evaluarea performanțelor și cariera judecătorilor, Liliana Catan privind expunerea opiniei în privința unor chestiuni.

10.47. Cu 12 voturi pro membrii CSM au avizat demersul Institutului Național al Justiției, referitor la expunerea opiniei asupra proiectului Planului de formare inițială a candidaților la funcțiile de judecător și procuror 12 octombrie 2020 – 12 aprilie 2022.

10.07. Subiectul cu privire la cererea judecătorului Viorica Alexeeva de la Judecătoria Hîncești, referitor la suspendarea din funcție în legătură cu acordarea concediului parțial plătit pentru îngrijirea copilului, aprobat de membrii CSM.

09.47. Cererea judecătorului Iurie Bejenaru de la Curtea Supremă de Justiție, referitor la încetarea mandatului de membru supleant al Colegiului disciplinar din cadrul CSM, acceptat de CSM. A fost anunțat concurs pentru funcția respectivă.

09.42. CSM susține adresarea Curții Constituționale pe marginea sesizării nr. 143a/2020 privind controlul constituționalității Legii nr.67 din 21 mai 2020. Prezenta hotărâre poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău timp de 30 de zile.

09.34. Membrii CSM au acceptat cererea de demisie a lui Anatolie Pahopol din funcția președintele interimar a Consiliului Superior a Magistraturii(CSM).

09.10. Anatolie Pahopol și-a depus cererea de demisie din funcția președintele interimar a Consiliului Superior a Magistraturii(CSM). Membrii CSM au plecat în deliberare.

09.02. În cadrul ședinței participă 11 membri.