• LIVE/ Ședința CSM: Au fost selectați cinci judecători care vor fi promovați la CSJ și doi – la Curtea de Apel Chișinău

  LIVE/ Ședința CSM: Au fost selectați cinci judecători care vor fi promovați la CSJ și doi – la Curtea de Apel Chișinău
  de
  vizualizări
  22 septembrie 2020 | 15:37

  Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) se întrunesc în ședință. Potrivit agendei, pe ordinea de zi figurează 13 de subiecte.

  15:02. CSM a selectat doar doi judecători pentru a fi promovați la Curtea de Apel Chișinău: Dorin Dulghieru și Denis Băbălău.

  16:36. Membrii CSM au rămas în deliberare.

  15:42. Sunt prezentați candidații.

  15:38. Este examinat subiectul cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea de Apel Chișinău. În concursul pentru patru funcții au rămas 11 candidați.

  15.37. Membrii Consiliului Superior al Magistraturii au aprobat numirea a cinci noi judecători la Curtea Supremă de Justiție.

  11.22. Membrii CSM examinează subiectul cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcțiilor vacante de judecător la Curtea Supremă de Justiție.

  11.19. A fost acceptată cererea președintelui Judecătoriei Hîncești Mihail Macar, referitor la acordarea concediului de odihnă anual.

  11.17. Membrii CSM au acceptat cererile unor judecători și candidați la funcția de judecător de remitere a materialelor Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor.

  11.15. Cu 12 voturi pro membrii CSM au respins contestarea Hotărârii Plenului Colegiului disciplinar nr. 4/1 din 24 ianuarie 2020, emise în privința judecătorului Vitalie Budeci de la Judecătoria Chișinău.

  11.03. Subiectul cu privire la contestarea Hotărârii Plenului Colegiului disciplinar nr. 7/2 din 21 februarie 2020, emise în privința ex-judecătorului Gheorghe Iovu de la Curtea de Apel Chișinău a fost amânat pentru ședințele următoare.

  11.02.Membrii CSM au aprobat subiectul privire la aprobarea unor dispoziţii emise de Preşedintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii.

  11.00. Subiectul cu privire la demersul președintelui Curții de Apel Chișinău, Vladislav Clima, referitor la conferirea titlului onorific „Veteran al sistemului judiciar” unor judecători a fost amânat pentru ședințele următoare.

  10.59. A fost aprobat subiectul cu privire la sesizarea președintelui Colegiului privind selecția, evaluarea performanțelor și cariera judecătorilor, Liliana Catan privind expunerea opiniei în privința unor chestiuni.

  10.47. Cu 12 voturi pro membrii CSM au avizat demersul Institutului Național al Justiției, referitor la expunerea opiniei asupra proiectului Planului de formare inițială a candidaților la funcțiile de judecător și procuror 12 octombrie 2020 – 12 aprilie 2022.

  10.07. Subiectul cu privire la cererea judecătorului Viorica Alexeeva de la Judecătoria Hîncești, referitor la suspendarea din funcție în legătură cu acordarea concediului parțial plătit pentru îngrijirea copilului, aprobat de membrii CSM.

  09.47. Cererea judecătorului Iurie Bejenaru de la Curtea Supremă de Justiție, referitor la încetarea mandatului de membru supleant al Colegiului disciplinar din cadrul CSM, acceptat de CSM. A fost anunțat concurs pentru funcția respectivă.

  09.42. CSM susține adresarea Curții Constituționale pe marginea sesizării nr. 143a/2020 privind controlul constituționalității Legii nr.67 din 21 mai 2020. Prezenta hotărâre poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău timp de 30 de zile.

  09.34. Membrii CSM au acceptat cererea de demisie a lui Anatolie Pahopol din funcția președintele interimar a Consiliului Superior a Magistraturii(CSM).

  09.10. Anatolie Pahopol și-a depus cererea de demisie din funcția președintele interimar a Consiliului Superior a Magistraturii(CSM). Membrii CSM au plecat în deliberare.

  09.02. În cadrul ședinței participă 11 membri.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

 • TRIMITE ȘTIREA TA
  Cunoști o informație de interes public? Trimite-o la ZdG
  FORMULAR

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  Cum poți să devii avertizor de integritate: curs online de instruire

  Pe pagina Oficiului Avocatului Poporului a fost lansat un curs online de instruire  pentru avertizorii de integritate, disponibil în limbile română și rusă, la fel, rubrica este accesibilă și persoanelor cu diz…
  Cum poți să devii avertizor de integritate: curs online de instruire

  Profanarea mormintelor va fi sancționată cu amenzi de până la 47 500 de lei

  Parlamentul va înăspri sancțiunile pentru profanarea mormintelor. Deputații au aprobat, în lectură finală, un proiect de modificare a Codului penal și Codului contravențional. Proiectul de lege prevede majorare…
  Profanarea mormintelor va fi sancționată cu amenzi de până la 47 500 de lei

  Partidul Democrat îndeamnă oamenii să iasă duminică la protest: „Să apărăm votul celor care vor o altfel de politică”

  Partidul Democrat îndeamnă cetățenii să participe la protestul din 6 decembrie anunțat anterior de către președinta aleasă Maia Sandu. Liderul PDM, Pavel Filip, a declarat în cadrul unui briefing de presă că fo…
  Partidul Democrat îndeamnă oamenii să iasă duminică la protest: „Să apărăm votul celor care vor o altfel de politică”

  Traficul rutier va fi suspendat pe anumite străzi din centrul capitalei

  Primăria municipiului Chișinău  informează că în perioada: 07-15  decembrie 2020 va fi suspendat traficul rutier pe strada 31 August 1989, intersecție cu strada Bulgară, în legătură cu executarea lucrărilor de…
  Traficul rutier va fi suspendat pe anumite străzi din centrul capitalei

  VIDEO/ Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt poartă mască cu însemnul unui partid

  Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei a fost surprins în dimineața zilei de sâmbătă purtând mască de protecție cu însemnul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), condus de Gheorghe Ca…
  VIDEO/ Monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt poartă mască cu însemnul unui partid

  Drum reparat cu jumătate de milion de lei, plin de gropi. Autoritățile dau vina pe… „mașinile de mare tonaj”

  576 de mii de lei au fost cheltuiți, în 2017, pentru a asfalta o porțiune de aproximativ 700 de metri de drum care leagă satele Valea Florii și Cărpineanca de comuna Sărata Galbenă, raionul Hîncești. La trei an…
  Drum reparat cu jumătate de milion de lei, plin de gropi. Autoritățile dau vina pe… „mașinile de mare tonaj”