Interlopul Ion Druţă, condamnat la 5 ani închisoare

Interlopul Ion Druță, alias „Vanea Pisateli”, a fost condamnat la 5 ani de detenţie pentru vânzarea ilegală a armelor şi muniţiilor. Sentinţa a fost pronunţată astăzi de Judecătoria Buiucani, instanţa acceptând în mod integral solicitarea procurorilor.

Menționăm că urmărirea penală pe acest caz a fost declanşată la 4 august 2014, în baza informaţiei parvenite de la Serviciul de Informații și Securitate (SIS) privind depistarea, într-o fâșie forestieră din preajma satului Vărzărești, Nisporeni, a unui pistol de model „TT” și a unui aruncător de grenade de model „RPG-18”.

La 4 noiembrie 2014, Procuratura Generală, de comun cu SIS, l-au reţinut pe inculpat, acesta fiind cercetat în stare de arest până la pronunţarea sentinţei.

De notat că, pe rol în Curtea de Apel Chișinău se află o altă cauză penală de acuzare a intelopului pe faptul organizării privării ilegale de libertate şi omorul, la finele anului 2000, a trei bărbaţi.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *