Fostul Preşedinte al Consiliului raional Sîngerei este deferit justiţiei

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a fostului Preşedinte al Consiliului raional Sîngerei de comiterea coruperii pasive.

Potrivit materialului probator, acumulat de procurori, învinuitul, activând în calitate de Preşedinte al Consiliului raional Sîngerei şi având competenţa de a semna contractele încheiate în numele raionului pe care îl conducea, a pretins şi primit bunuri ce nu i se cuvin pentru a îndeplini acţiuni în exercitarea funcţiei sale.

În concret, funcţionarul ar fi pretins şi primit de la administratorul unei firme un laptop, estimat la peste 9000 de lei, pentru încheierea, cu respectivul antreprenor, a contractelor de deservire şi întreţinere, în decursul anilor 2013 – 2014, a tehnicii de calcul a Consiliului raional Sîngerei. Temei pentru pornirea procesului penal pe acest caz a servit plângerea depusă de respectivul antreprenor la Procuratură.

Actualmente, învinuitul activează în calitate de consilier în cadrul aceluiaşi Consiliu raional şi este cercetat în stare de libertate, iar dacă va fi găsit vinovat, el riscă închisoare de la 7 la 15 ani, amendă de până la 200.000 de lei şi privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de până la 15 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *