Principală  —  IMPORTANTE   —   Fostul ministru de Interne, Alexandru…

Fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan, are statut de bănuit în două cauze penale – fals în declarații și îmbogățire ilicită

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că i-a atribuit fostului ministru de Interne, Alexandru Jizdan, statutul de bănuit în două cauze penale – fals în declarații și îmbogățire ilicită.

Audierea fostului ministru de Interne, Alexandru Jizdan, de către procurorii PCCOCS a avut loc joi, 30 iunie curent, în prezența apărătorului acestuia.

„Atribuirea statului de bănuit a fost precedată de desfășurarea perchezițiilor pe dosar, în cinci locații din municipiul Chișinău și din republică. Acestea au fost efectuate sub conducerea procuraturii specializate și cu sprijinul Serviciului de Informații și Securitate, iar în scopul consolidării probatoriului oamenii legii au depistat și au ridicat pentru cercetări un șir de documente relevante și un dispozitiv de stocare a informației. Acestea au fost supuse examinării, în prezența bănuitului și a apărătorului acestuia”, anunță PCCOCS într-un comunicat de presă.

Investigațiile continuă, iar procurorii PCCOCS vor decide asupra necesității formulării învinuirii și atribuirea altui statut pentru bănuit, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au descins miercuri dimineața, 29 iunie, cu percheziții la fostul ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Ulterior, într-o reacție pe Facebook, fostul deputat PDM și ministru de Interne, Alexandru Jizdan, a spus că perchezițiile au fost efectuate la domiciliul său, acasă la mama sa și în alte câteva locații. Jizdan mai declară că acțiunile au fost întreprinse într-un dosar inițiat la data de 2 iunie 2022, cu privire la „o pretinsă îmbogățire ilicită și fals în acte, fapt care a tot fost verificat și investigat prin diferite metode de instituțiile statului, în ultimii 3 ani”.

În 2021, în perioada în care Alexandru Jizdan ocupa funcția de deputat al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a dispus confiscarea averii nejustificate în mărime de peste 770 de mii de lei și a sesizat Procuratura Generală (PG) pe aspectul falsului în declarații.

Ulterior, Jizdan a atacat actul ANI în instanța de judecată.

Publicitate
Publicitate