Principală  —  IMPORTANTE   —   Reacția fostului ministru de Interne…

Reacția fostului ministru de Interne Alexandru Jizdan după ce procurorii au efectuat mai multe percheziții într-un dosar penal în care este vizat

Fostul ministrul al Afacerilor Interne Alexandru Jizdan a venit cu o reacție după ce procurorii au descins cu percheziții la locuința sa miercuri dimineața, 29 iunie. Fostul deputat PDM a spus că perchezițiile au fost efectuate la domiciliul acestuia, acasă la mama sa și în alte câteva locații. Jizdan mai declară că acțiunile au fost întreprinse într-un dosar inițiat la data de 2 iunie 2022, cu privire la „o pretinsă îmbogățire ilicită și fals în acte, fapt care a tot fost verificat și investigat prin diferite metode de instituțiile statului, în ultimii 3 ani”.

„Azi dimineață am primit procurorii și ofițerii SIS acasă și am oferit tot terenul necesar pentru ca ei să-și facă meseria așa cum dictează legea”, a scris fostul ministru al Afacerilor Interne pe Facebook.

Potrivit lui Alexandru Jizdan, deși ar fi cooperat cu acheta și ar fi oferit toate informațiile necesare, unii „factori de decizie” ar fi insistat să fie dispuse acțiuni „mai cu impact” în acest sens.

„În perioada activității mele profesionale, în mandatul de ministru și deputat, am acționat conform legii Republicii Moldova, iar după plecarea din aceste funcții de Stat nu am avut temei și necesitate să vreau să plec din țară, sau să mă ascund de ceva.

Tocmai de asta, vă informez că voi fi receptiv și de acum înainte, oferind celor care investighează acest caz toate informațiile necesare, încât să ajungem la o finalitate generată de acțiuni legale și transparente în acest proces.

Am să revin cu informații pe parcurs, în așa fel încât acest caz să fie reflectat societății corect și echidistant din ambele părți”, a mai scris Jizdan.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat că procurorii au descins miercuri dimineața, 29 iunie, cu percheziții la un fost ministru al Afacerilor Interne. Procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare din cadrul Procuraturii Generale a comunicat pentru ZDG că fostul ministru este vizat într-o cauză penală, pornită pe faptul îmbogățirii ilicite și abuz de serviciu fiind bănuit în dosarul Direcției nr. 5, inclusiv cazul Petic.