Principală  —  IMPORTANTE   —   Procurorii efectuează percheziții la mai…

Procurorii efectuează percheziții la mai multe locații atribuite fostului ministru al Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) au descins miercuri dimineața, 29 iunie, cu percheziții la un fost ministru al Afacerilor Interne. Procurora Mariana Cherpec, responsabilă de comunicare din cadrul Procuraturii Generale a comunicat pentru ZDG că fostul ministru este vizat într-o cauză penală, pornită pe faptul îmbogățirii ilicite și abuz de serviciu fiind bănuit în dosarul Direcției nr. 5, inclusiv cazul Petic.

Potrivit surselor ZDG, este vorba despre fostul ministru al Afacerilor Interne din Guvernul Filip, Alexandru Jizdan.

„Percheziții desfășurate de procurorii PCCOCS, cu sprijinul ofițerilor SIS, la un fost ministru de interne, în dimineața zilei de miercuri.

Acestea se desfășoară în mai multe locații. Oamenii legii îl investighează pe fostul înalt demnitar pentru îmbogățire ilicită și fals în declarații, timp în care acesta se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Amănunte cu privire la alte aspecte din investigații urmează să fie furnizate ulterior, în măsura în care nu ar fi de natură să împiedice acțiunile procesual-penale sau să afecteze drepturile părților”, anunță PCCOCS.

În 2021, în perioada în care Alexandru Jizdan ocupa funcția de deputat al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a dispus confiscarea averii nejustificate în mărime de peste 770 de mii de lei și a sesizat Procuratura Generală (PG) pe aspectul falsului în declarații.

Ulterior, Jîzdan a atacat actul ANI în instanța de judecată.