Principală  —  IMPORTANTE   —   EXCLUSIV/ „Circumstanțe dubioase și pretinse…

EXCLUSIV „Circumstanțe dubioase și pretinse acțiuni ilicite”. Licitația de la Aeroport, obiect al unui proces penal inițiat de Procuratura Anticorupție

Colaj ZdG

Procuratura Anticorupție (PA) a inițiat un proces penal privind licitația pentru închirierea spațiilor comerciale din incinta Aeroportului Internațional Chișinău. Potrivit informațiilor care au ajuns în posesia ZdG, PA a solicitat administrației Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) mai multe copii autentificate ale documentelor ce vizează desfășurarea licitației, întrucât „materialele acumulate (n.r. de PA) denotă circumstanțe dubioase și pretinse acțiuni ilegale”.

La 3 aprilie, PA a inițiat un proces penal, obiectul căruia îl reprezintă licitația pentru darea în locațiune a spațiilor comerciale de alimentație publică și comerț din incinta AIC.

Conform unor informații în posesia cărora a intrat ZdG, procurorii anticorupție au solicitat administrației AIC, la 7 zile de la inițierea procesului, copii autentificate pentru mai multe documente ce vizează desfășurarea licitației, întrucât „analiza materialelor acumulate denotă circumstanțe dubioase și pretinse acțiuni ilicite de favorizare a unei companii în detrimentul unui proces transparent și echitabil de organizare a licitației publice, care lezează interesul statului.”

Ziarul de Gardă a cerut o reacție de la reprezentanții AIC, însă, până în acest moment, nu a primit un răspuns.

Licitația privind darea în arendă a spațiilor comerciale ale AIC a fost ținta mai multor acuzații apărute în spațiul public la scurt timp după ce ea a fost lansată.

Ziarul de Gardă a scris că licitația privind închirierea spațiilor comerciale de la Aeroport este în vizorul CNA. Chiar dacă ZdG a intrat în posesia unor informații potrivit cărora mai multe persoane din cadrul AIC au fost audiate, CNA a menționat pentru redacție că, în acel moment, nu avea în gestiune procese sau cauze penale care vizează licitația..

Ulterior, Zdg a scris că licitația privind închirierea spațiilor comerciale de la Aeroportul Internațional Chișinău este, totuși, în vizorul CNA și că instituția a pornit o cauză administrativă pe cazul licitației anulate.