Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Ex-judecătorul CC Gurin spune că…

Ex-judecătorul CC Gurin spune că nu a fost invitat la audierile de la Parlament: „Comisia nu este credibilă”

Foto: adevarul.ro

Fostul judecător al Curții Constituționale (CC) Corneliu Gurin afirmă că nu a fost invitat la audierile din 5 decembrie organizate de Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa de puci anticonstituțional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curții Constituționale și al Procuraturii Generale, dar se va gândi dacă va participa.

Acesta a declarat, în cadrul ediției din 27 noiembrie a emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV, că nu i se pare credibilă comisia.

„Am înțeles că au neînțelegeri, se numesc trădători. Mă voi gândi, voi analiza, mă voi uita ce spune legea în acest sens. Comisia nu este suficient de credibilă, inclusiv din punct de vedere a componenței ei”, a menționat el.

Totodată, Gurin susține că în iunie curent nu a fost vorba despre uzurparea puterii de stat, deoarece aceasta „presupune niște acțiuni violente, urmări care nu s-au produs” și „tentativă la această acțiune nu poate exista”.

Corneliu Gurin a mai spus că în acea perioadă exista doar un Guvern – cel condus de către Pavel Filip, iar hotărârile CC au fost revizuite pentru că acesta a plecat.

În iunie curent, după ce PSRM și ACUM au format majoritate parlamentară și au învestit Guvernul Sandu, democrații refuzau să părăsească sediile instituțiilor de stat, aducând mai mulți oameni în fața clădirilor. Înalta Curte declara anticonstituțională alegerea speakerului Zinaida Greceanîi și învestirea Guvernului Sandu. Ulterior, la 15 iunie, după ce PDM a anunțat că se retrage de la guvernare, CC a anulat hotărârile emise în perioada 7-9 iunie.