Dosarul omorului fetiţei din raionul Drochia

Procuratura raionului Drochia anunţă despre condamnarea, la detenţie pe viaţă, a unui locuitor al raionului Sîngerei, recunoscut culpabil de răpirea, violul, comiterea acţiunilor violente cu caracter sexual şi omorul intenţionat al unei minore.

Tragedia a avut loc pe 13 ianuarie, curent, în satul Hăsnăşenii-Mari, raionul Drochia, unde victima locuia împreună cu familia. După ce a fost cu uratul prin sat, fetiţa, în vârstă de 7 ani, a fost ademenită de inculpat cu dulciuri la aproximativ 500 metri de sat, lângă o fântână din preajma unei foste brigăzi de tractoare. Minora îl cunoştea pe individ, acesta fiind o rudă a tatălui vitreg. Fiind în stare de ebrietate, inculpatul a violat şi înjunghiat de mai multe ori victima, după care a aruncat-o de vie în fântână. Auzind strigătele minorei, acesta a astupat gura fântânei cu un capac şi a plecat în raionul Sîngerei. Corpul neînsufleţit al micuţei a fost depistat peste 5 zile de către un cioban care îşi păştea oile lângă acea fântână.

Fiind audiat de procurori, inculpatul şi-a recunoscut vina. Expertiza psihiatrico-psihologică, dispusă de procurori pe acest caz a concluzionat că inculpatul este responsabil şi poate purta răspundere penală.

Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *