Principală  —  IMPORTANTE   —   Dosarul lui Dragomir Popovici, la…

Dosarul lui Dragomir Popovici, la CA Chișinău: Judecătorul raportor a depus cerere de abținere

Judecătorul raportor în dosarul lui Dragomir Popovici, șoferul care a provocat pe 24 iulie accidentul rutier de pe bulevardul Decebal, soldat cu decesul tinerei de 29 de ani, Doinița Prodan, și condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semi-închis de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, a depus declarație de abținere de la examinarea recursului depus de acesta.

În cadrul ședinței de astăzi de la Curtea de Apel Chișinău, în care urma să se decidă asupra recursului depus de Dragomir Popovici împotriva deciziei judecătorești prin care a fost condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare, judecătorul raportor a depus cerere de abținere. Astfel, urmează să fie delegat un alt judecător raportor.

Ședința a avut loc fără participarea părților. Deocamdată, pe portalul instanțelor nu au fot publicate date următoarea ședință de judecată.

Cererea lui Popoveci la Curtea de Apel Cgișinău a ajuns în instanță la începutul anului 2024. Dosarul a ajuns pe masa judecătorului Ion Bulhac, însă acesta și-a declarat abținere de la examinare. Ulterior, dosarul a fost redistribuit judecătorului Marcel Juganari.

La 29 noiembrie 2023, Dragomir Popovici a fost condamnat la 6 ani și 10 luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semi-închis de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. El a refuzat să fie escortat la ședința de hotărâre.

Prin decizia primei instanțe, succesorul părții vătămate Igor Prodan (tatăl Doiniței Prodan, n.red.) va încasa prejudiciu moral în valoare de 5 milioane de lei și prejudiciu material în sumă de 296 000 lei.

Urmărirea penală pe acest dosar a durat două luni și 17 zile, iar instanța de judecată a audiat 10 persoane, printre care șapte martori.

Ziarul de Gardă a scris despre profilul penal al șoferului care a comis accidentul de pe bd. Decebal. El figurează în mai multe dosare penale după ce a fost prins în stare de ebrietate la volan. În 2016 a fost amnistiat, iar ulterior, judecat penal pentru samavolnicie, dar din nou a scăpat de pedeapsă pentru că a intervenit termenul de prescripție. 

În ultimii ani, numele lui a figurat în alte dosare penale cu învinuiri similare. În 2021 instanța decidea să-i fie anulat permisul de conducere și tot în același an, pentru că nu achitase o amendă penală după ce fusese prins în stare de ebrietate la volan, a fost condamnat la șase luni de închisoare și anunțat în căutare. La începutul anului 2022, după ce a plătit integral amenda, șoferul a fost absolvit de pedeapsă, iar anunțarea în căutarea a fost anulată.