Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Șoferul automobilului implicat în…

DOC Șoferul automobilului implicat în accidentul rutier de pe viaduct, care a lăsat o tânără fără picioare, riscă 4 ani și 8 luni de închisoare. Ce au mai solicitat procurorii

Sursa foto: newsmaker.md

Procurorii au solicitat magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, recunoașterea vinovăției lui Gheorghe Begu, șoferul BMW-ului verde care a comis accidentul rutier de pe viaduct în urma căruia Marcela Paladi a rămas fără picioare, cu stabilirea pedepsei sub formă de închisoare pe un termen de 4 ani și 8 luni, și anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către Violina Moraru, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG).

„(…) Totodată, procurorul a pledat pentru admiterea deplină a acțiunilor civile înaintate, în scopul reparării prejudiciului material și moral în sumă de peste 6 milioane lei, menținerea măsurii asiguratorii în scopul asigurării executării acțiunii civile, precum și s-a solicitat încasarea cheltuielilor judiciare din contul inculpatului”, a declarat Violina Moraru.

Solicitarea acuzatorilor de stat a fost expusă în cadrul ședinței de judecată din 3 aprilie 2023. Următoarea ședință în acest dosar este programată pentru data de 3 mai 2023, în cadrul căreia judecătorii urmează să pronunțe sentința, conform informațiilor publicate pe portalul instanțelor de judecată.

Pe 30 martie curent, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au admis cererea avocatului Marcelei Paladi, în partea ce ține de prejudiciul material solicitat de tânără. Astfel, bunurile de circa 1,2 milioane de lei ale lui Gheorghe Begu, șoferul BMW-ului verde care a comis accidentul rutier de pe viaduct, urmau să fie sechestrate. Silviu Burlacu, avocatul lui Gheorghe Begu, a declarat pentru ZdG că clientul său și-a recunoscut vina.

Călin Melinteanu, avocatul tinerei de 25 de ani, a declarat după acea ședință că a cerut anterior instanței „asigurarea acțiunii în cuantum a sumei de 6 milioane de lei, ceea ce ar constitui prejudiciul material, prejudiciul moral și prejudiciul biologic”. Joi, 30 martie, în cadrul celei de-a doua ședințe de judecată, magistrații au admis parțial cererea apărătorului. Călin Melinteanu a considerat soluția instanței ca fiind una corectă.

Pe 13 martie 2023, cauza penală pornită pe faptul accidentului de pe viaduct, care a lăsat o tânără fără ambele picioare, a fost remisă în instanța de judecată.

Procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău au înaintat acuzarea pe faptul că, „învinuitul, pe 6 februarie 2023, pe timp de noapte, deplasându-se pe bulevardul Dacia al capitalei, ignorând prevederile Regulamentului de circulaţie rutieră, cu partea din față a automobilului s-a tamponat în partea din spate a unui alt automobil, care era oprit pe banda nr. 2 din motiv că era avariat, strivind-o pe victimă între automobile în momentul în care ultima dorea să instaleze „triunghiul de siguranță””.

Conform raportului de expertiză judiciară medico-legală, Marcelei Paladi i-au fost cauzate vătămări corporale grave. Urmare a accidentului rutier, potrivit Procuraturii Generale, a fost lovită încă o persoană, care a căzut jos pe carosabil și s-a ales cu vătămări corporale neînsemnate.   

„Învinuitul a refuzat să facă declarații pe caz. Acesta riscă o pedeapsă maximă de până la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport”, anunța PG.

Gheorghe Begu, șoferul BMW-ului verde implicat în accident este specialist în domeniul IT și activează la o companie din domeniu.

Autoritățile de la Chișinău au pornit o cauză penală după ce tânăra de 25 de ani, Marcela Paladi, a fost lovită în noaptea de 5 spre 6 februarie de o mașină în timp ce încerca să plaseze triunghiul reflectorizant pentru a avertiza șoferii despre producerea unui accident mai puțin grav în care fusese implicată câteva minute mai devreme.