Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Bunurile de circa 1,2…

DOC Bunurile de circa 1,2 milioane de lei ale șoferului automobilului implicat în accidentul rutier de pe viaduct, care a lăsat o tânără fără picioare, urmează să fie sechestrate. Detalii noi din dosar

Bunurile de circa 1,2 milioane de lei ale lui Gheorghe Begu, șoferul BMW-ului verde care a comis accidentul rutier de pe viaduct în urma căruia Marcela Paladi, o tânără de 25 de ani a rămas fără picioare, urmează să fie sechestrate. Decizia a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, care au admis cererea avocatului Marcelei Paladi, în partea ce ține de prejudiciul material solicitat de tânără. Silviu Burlacu, avocatul lui Gheorghe Begu, șoferul automobilului implicat în accident, a confirmat pentru ZdG că clientul său și-a recunoscut vina.

Călin Melinteanu, avocatul tinerei de 25 de ani, susține că a cerut anterior instanței „asigurarea acțiunii în cuantum a sumei de 6 milioane de lei, ceea ce ar constitui prejudiciul material, prejudiciul moral și prejudiciul biologic”. Joi, 30 martie, în cadrul celei de-a doua ședințe de judecată, magistrații au admis parțial cererea apărătorului.

Călin Melinteanu consideră soluția instanței ca fiind una corectă.

„Cererea a fost admisă parțial. S-a solicitat de fapt asigurarea acțiunii în cuantum a sumei de 6 milioane de lei, ceea ce ar constitui prejudiciul material, prejudiciul moral și prejudiciul biologic. De fapt, instanța a admis în partea ce ține de prejudiciul material. În rest, a respins. Până la urmă, noi considerăm că este o soluție corectă (…).

Instanța a admis aplicarea sechestrului în scopul asigurării acțiunii în partea ce ține de prejudiciul material solicitat de noi. Prejudiciul material care a fost indicat ieri în acțiunea civilă este constituit anume din cheltuielile pentru asistența medicală și respectiv ceea ce urmează dumneaei să suporte în decurs de o lună de zile. Este un calcul inițial făcut de o clinică din Germania. Deci, dumnealor nu pot să ne ofere informația cât va costa protezarea, pentru că, de fapt, cei din Germania ne-au oferit calcule sau costuri pentru intervențiile medicale la moment care trebuie și plus două proteze care sunt temporare. Acestea sunt niște proteze cu care dumneaei trebuie să meargă vreo 5-6 luni de zile ca corpul să se adapteze la proteze, pentru că cele finale pe care ar urma să le pună, ele sunt mult mai grele și corpul nu este pregătit. Respectiv, medicii nu pot să-i pună acum niște proteze cu care ea o să meargă în viitor (…). La moment, noi nu avem posibilitate și acte ca să probăm cât ar costa protezele care trebuie să fie aplicate, pentru că nimeni nu ne comunică ce fel de proteze i se pot pune, dar în privința celor temporare noi avem calculele (…).

Soluția care a fost e că s-a aplicat sechestru, dar a fost o ședință lucrativă în care noi am examinat fondul cauzei. Inculpatul a venit cu o cerere în care a indicat că își recunoaște fapta și probele din învinuire. Noi am examinat, l-am audiat pe dumnealui și ne-am expus pe ceea ce ține de acțiunea civilă. Au fost audiate părțile vătămate și a rămas doar cercetarea probelor și probabil susținerile verbale pentru data viitoare. Cred că la ședința viitoare vom finaliza în totalitate procesul și urmează instanța să se expună prin sentință”, a spus Călin Melinteanu.

Pe 29 martie 2023 a avut loc prima ședință de judecată în acest dosar. Următoarea ședință este programată pentru data de 3 aprilie 2023.

Pe 13 martie 2023, cauza penală pornită pe faptul accidentului de pe viaduct, care a lăsat o tânără fără ambele picioare, a fost remisă în instanța de judecată.

Procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău au înaintat acuzarea pe faptul că, „învinuitul, pe 6 februarie 2023, pe timp de noapte, deplasându-se pe bulevardul Dacia al capitalei, ignorând prevederile Regulamentului de circulaţie rutieră, cu partea din față a automobilului s-a tamponat în partea din spate a unui alt automobil, care era oprit pe banda nr. 2 din motiv că era avariat, strivind-o pe victimă între automobile în momentul în care ultima dorea să instaleze „triunghiul de siguranță””.

Conform raportului de expertiză judiciară medico-legală, Marcelei Paladi i-au fost cauzate vătămări corporale grave. Urmare a accidentului rutier, potrivit Procuraturii Generale, a fost lovită încă o persoană, care a căzut jos pe carosabil și s-a ales cu vătămări corporale neînsemnate.   

„Învinuitul a refuzat să facă declarații pe caz. Acesta riscă o pedeapsă maximă de până la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport”, anunța PG.

Gheorghe Begu, șoferul BMW-ului verde implicat în accident este specialist în domeniul IT și activează la o companie din domeniu.

Autoritățile de la Chișinău au pornit o cauză penală după ce tânăra de 25 de ani, Marcela Paladi, a fost lovită în noaptea de 5 spre 6 februarie de o mașină în timp ce încerca să plaseze triunghiul reflectorizant pentru a avertiza șoferii despre producerea unui accident mai puțin grav în care fusese implicată câteva minute mai devreme.