Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Dosarul inițiat pe numele…

DOC Dosarul inițiat pe numele șoferului care a comis accidentul rutier de pe Viaduct, care a lăsat o tânără fără picioare, repartizat spre examinare la Judecătoria Chișinău

Gheorghe Begu, șoferul automobilului care se face vinovat de producerea accidentului de pe Viaduct, în urma căruia Marcela Paladi, o tânără de 25 de ani, a rămas fără picioare, va compărea pe banca acuzațiilor.

Dosarul în care Gheorghe Begu este cercetat pentru „încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport” a fost repartizat spre examinare la Judecătoria Chișinău, conform informațiilor publicate pe portalul instanței.

Procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, au înaintat acuzarea pe faptul că, „învinuitul, pe 6 februarie 2023, pe timp de noapte, deplasându-se pe bulevardul Dacia al capitalei, ignorând prevederile Regulamentului de circulaţie rutieră, cu partea din față a automobilului s-a tamponat în partea din spate a unui alt automobil, care era oprit pe banda nr. 2 din motiv că era avariat, strivind-o pe victimă între automobile în momentul în care ultima dorea să instaleze „triunghiul de siguranță””.

Conform raportului de expertiză judiciară medico-legală, Marcelei Paladi i-au fost cauzate vătămări corporale grave.

Urmare a accidentului rutier, conform Procuraturii Generale (PG), a fost lovită încă o persoană, care a căzut jos pe carosabil și s-a ales cu vătămări corporale neînsemnate.   

„Învinuitul a refuzat să facă declarații pe caz. Acesta riscă o pedeapsă maximă de până la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport”, anunță PG.

Gheorghe Begu, șoferul BMW-ului verde implicat în accident este specialist în domeniul IT și activează la o companie din domeniu.

Pe 1 martie curent, Violina Moraru, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG), a declarat pentru Ziarul de Gardă că dosarul inițiat în cazul tinerei de 25 de ani, Marcela Paladi, care a rămas fără picioare în urma unui accident de pe Viaduct, fusese transmis Procuraturii municipiului Chișinău cu „propunerea de întocmire a rechizitoriului și expedierea a cauzei penale în instanța de judecată”.

Autoritățile de la Chișinău au pornit o cauză penală după ce tânăra de 25 de ani, Marcela Paladi, a fost lovită în noaptea de 5 spre 6 februarie de o mașină în timp ce încerca să plaseze triunghiul reflectorizant pentru a avertiza șoferii despre producerea unui accident mai puțin grav în care fusese implicată câteva minute mai devreme.