Principală  —  IMPORTANTE   —   Dosarul inițiat în cazul tinerei…

Dosarul inițiat în cazul tinerei de 25 de ani care a rămas fără picioare în urma unui accident rutier de pe Viaduct, transmis Procuraturii municipiului Chișinău. Detalii de la PG

Dosarul inițiat în cazul tinerei de 25 de ani, Marcela Paladi, care a rămas fără picioare în urma unui accident de pe Viaduct, a fost transmis Procuraturii municipiului Chișinău cu „propunerea de întocmire a rechizitoriului și expedierea a cauzei penale în instanța de judecată”. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de Violina Moraru, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG).

„Confirmăm parvenirea cauzei la Procuratura municipiul Chișinău, în temeiul articolului 289 din Codul de procedură penală, cu propunerea de întocmire a rechizitoriului și expedierea a cauzei penale în instanța de judecată. Prin urmare, procurorul urmează să emită o soluție pe caz în termenul legal de cel mult 15 zile”, a declarat Violina Moraru.

Autoritățile de la Chișinău au pornit o cauză penală după ce tânăra de 25 de ani, Marcela Paladi, a fost lovită în noaptea de 5 spre 6 februarie de o mașină în timp ce încerca să plaseze triunghiul reflectorizant pentru a avertiza șoferii despre producerea unui accident mai puțin grav în care fusese implicată câteva minute mai devreme. 

Anterior, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, a declarat pentru Ziarul de Gardă că dosarul va fi trimis în instanța de judecată după ce vor fi terminate expertizele. Potrivit lui, șoferul și-a recunoscut vina și „s-a prezentat la orice solicitare a organului de urmărire penală pentru efectuarea acțiunilor procesuale”.

„(…) Expertiza medico-legală de constatare a tuturor circumstanțelor de sănătate a doamnei urmează să fie finalizată de Comisia medico-legală, doar după externarea ei din spital. Nu este o chestie legată de noi, este o chestie legată mai mult de segmentul medical și, prin actul de externare, ei fac concluzia. La fel, așteptăm și expertiza tehnico-științifică a mijlocului de transport care a fost implicat în accident. Ulterior, urmează ca dosarul să fie expediat în instanța de judecată (…). Șoferul nu a negat, el și-a recunoscut vina. I-a fost înaintat statutul procesual corespunzător. Este un locuitor al municipiului Chișinău, care nu s-a eschivat. El s-a prezentat la orice solicitare a organului de urmărire penală pentru efectuarea acțiunilor procesuale”, a afirmat Viorel Cernăuțeanu.

Conform articolului 264 din Codul penal, care se referă la încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, în cazul în care șoferul va fi recunoscut vinovat pentru producerea accidentului, acesta riscă de la 3 la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Marcela Paladi a fost accidentată în noaptea de 5 spre 6 februarie, în timp ce încerca să scoată triunghiul de semnalizare din portbagaj, deoarece mașina în care se afla a fost lovită de alta. Tânăra a povestit, din spital, că a vrut să atenționeze alți participanți la trafic de pericol, „dar din păcate, pe ea nimeni nu a mai reușit să o avertizeze măcar printr-un claxon”.