Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   De ce a fost condamnat…

De ce a fost condamnat Dragnea în dosarul angajărilor fictive

Foto: digi24.ro

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru istigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive. Liderul PSD este acuzat că a angajat fictiv două secretare PSD la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

Dragnea este învinuit că că pe vremea când era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, a aranjat să fie angajate la Protecţia Socială două membre PSD, care nu au trecut niciodată pe la acel serviciu. Liviu Dragnea s-a declarat mereu nevinovat, dar anchetatorii au cerut magistraţilor să îl pedepsească dur, cu şapte ani şi jumătate de închisoare, scrie Digi24.

Potrivit aceleiași surse, un martor a declarat anterior la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că aproape 80% dintre salariaţii de la DGASPC Teleorman cunoşteau faptul că două angajate ale instituţiei lucrau de fapt la PSD Teleorman, însă nu comenta nimeni „de frică” să nu îşi piardă locul de muncă.

Procurorii declarau anterior că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a celor două angajate. Potrivit DNA, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei PSD Teleorman.

DNA mai susţinea că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate cele două secretare.

Foto: digi24.ro