Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Curtea de Apel a DECIS:…

Curtea de Apel a DECIS: Învinuiţii în dosarul BEM rămân în arest

Curtea de Apel a lăsat în vigoare încheierea magistraţilor judecătoriei Buiucani prin care cei patru figuranţi în dosarul spălărilor de bani de la Banca de Economii au fost arestaţi pentru 30 de zile. Astăzi, 23 iulie, instanţa de recurs a respins cererile avocaţilor privind cercetarea învinuiţilor în stare de libertate şi a admis în totalitate demersurile procurorilor.

Astfel, în arest rămân fondatorul SRL Caravita Co, doi administratori ai întreprinderii şi directorul financiar. Toţi patru sunt învinuiţi de spălare de bani şi se vor afla în zolatorul de urmărire penală al CNA.

Amintim că, patru persoane au fost reţinute, la mijlocul săptămânii, în cadrul unui dosar care vizează fraudele de la Banca de Economii. Asta după ce procurorii şi ofiţerii CNA au efectuat un complex de acţiuni de urmărire penală, inclusiv percheziţii şi au ridicat probe materiale relevante pentru dosar.

Cauza penală a fost iniţiată în baza articolului – spălare de bani, infracţiune pedepsită cu până la 10 ani de închisoare.