Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   CSM suspendă desfășurarea unui concurs…

CSM suspendă desfășurarea unui concurs în legătură cu instituirea stării de urgență în R. Moldova

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat marți, 12 martie, că în legătură cu instituirea stării de urgență în R. Moldova, membrii Comisiei de concurs a CSM suspendă desfășurarea concursului funcției publice vacante de consultant în cadrul Serviciului analiza statisticii judiciare.

În contextul suspendării concursului, reprezentanții CSM menționează că informația despre reluarea desfășurării concursului în cauză va fi plasată pe site-ul instituției.

„În legătură cu declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova în temeiul Hotărîrii Parlamentului nr. 49 din 31 martie 2021, precum și în conformitate cu prevederile Dispoziției nr. 1 din 01 aprilie 2021 a Comisiei pentru Situații Excepționale, COMISIA DE CONCURS a Consiliului Superior al Magistraturii suspendă desfășurarea concursului funcției publice vacante de consultant în cadrul Serviciului analiza statisticii judiciare anunțate la 11 martie 2021”, se menționează în anunțul CSM.

La 30 martie, CSM a suspendat și concursurile pentru suplinirea a 10 locuri vacante de judecători la Curtea Supremă de Justiție (CSJ) și Curtea de Apel (CA) Chișinău. 

Principalul motiv invocat de membrii CSM pentru amânarea concursurilor a fost faptul că aceste concursuri nu pot fi desfășurat în format online.