Principală  —  IMPORTANTE   —   Concursul pentru alegerea președintelui CSJ,…

Concursul pentru alegerea președintelui CSJ, amânat de CSM

Examinarea subiectului cu privire la desfășurarea concursului pentru suplinirea funcției vacante de
președinte al Curții Supreme de Justiție (CSJ) a fost amânat. O decizie în acest sens a fost aprobată luni, 30 martie, în ședință, de către membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Principalul motiv invocat de membrii CSM pentru amânarea concursului privind alegerea președintelui CSJ este faptul că acest concurs nu poate fi desfășurat în format online.

Membrul CSM, Dorel Musteață, a propus amânarea concursurilor de pe ordinea de zi.

Propun să amânăm toate concursurile de pe ordinea de zi. Este imposibil să se desfășoare în online. Nu este clară situația cu exprimarea voturilor”, a declarat Dorel Musteață.

Eu sunt participant la acest concurs și consider că nu poate fi desfășurat online”, a declarat Petru Moraru.

La concursul pentru funcția de președinte al CSJ s-au înscris cinci candidați.

Cine sunt, ce dosare de rezonanță au gestionat și ce avere au judecătorii pretendenţi la funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție

Totodată, cu 12 voturi, membrii CSM au decis prelungirea termenul de desfășurarea concursului pentru suplinirea funcției vacante de vicepreședinte al Colegiului penal al Curții Supreme de Justiție, dar și termenul de desfășurare a concursului pentru suplinirea funcției vacante de vicepreședinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR: LIVE/ Membrii CSM anulează concursurile de pe ordinea de zi