Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Colenco, Păduraru și Cojocaru (Franzeluța)…

Colenco, Păduraru și Cojocaru (Franzeluța) despre numele lor în autodenunțul lui Șor

În autodenunțul lui Ilan Șor, în care primarul Orheiului îl acuză pe Vlad Filat că ar fi luat mită și ar fi dat indicații subalternilor, Șor a făcut referire la mai multe persoane publice.

Ion Păduraru: „Eu eram avocat. Avocatul nu poate transmite unei părţi străine relaţiile sale cu clientul. Este secret profesional. Dacă o să fie organul de urmărire penală interesat în a afla episodul acesta micuţ, voi face declaraţii. Dacă nu, mă scuzaţi. E secret profesional. În al doilea rând, intraţi pe blogul lui Ion Păduraru şi vedeţi ce scriam în 2010 despre asta. Dar până acum, nu am fost citat, audiat. Asta e”.

Aureliu Colenco, ex-judecător: „Eu, deocamdată, nu am fost interogat la anchetă, iată de ce, nu fac nicio declaraţie, nu comentez nicio declaraţie a lui Şor sau a altcuiva, pentru că încă nu am fost interogat. Nu aş dori, până atunci, să apară careva divulgaţii din partea mea. Întrebaţi-l pe Păduraru, el mai bine ştie”, ne-a spus, zâmbind, ex-preşedintele CAE.

Victor Cojocaru, directorul „Franzeluţa”: „Care-i problema că am lucrat cu acea bancă. Am lucrat şi cu ei, şi cu Victoriabank şi cu alte bănci. Banii nu au fost transferaţi la Unibank. Noi lucram cu banca. Erau parteneri care transferau banii la Unibank. Alţii — la alte bănci. Lucram cu toţi. Până în ultimul moment, am lucrat şi cu BEM, pentru că mai mulţi clienţi transferau banii, având acolo conturi. Resursele financiare ale întreprinderii nu au fost transmise băncii. Dacă doriţi, veniţi şi vă arătăm tot rulajul din fiecare an. Astea-s vorbe. Unibank a fost doar o bancă din cele 5-6 cu care am lucrat. Atât”.

Contextul în care apare în autodenunț numele acestora, dar și alte detalii despre caz, citiți aici.

Citiți și: Reacția lui Mircea Buga