Principală  —  IMPORTANTE   —   Ce va face Murguleț în…

Ce va face Murguleț în continuare, după ce i-a expirat mandatul de judecător, iar CSM i-a respins cererea de numire până la atingerea plafonului de vârstă

Mihai Murguleț a precizat pentru ZdG că va contesta decizia de astăzi, 16 aprilie, a CSM, prin care i-a fost respinsă cererea de numire în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă.

Acesta spune că va solicita dispozitivul, pentru claritate, dar menționează că nu a auzit niciun argument și nu a înțeles de ce unii membri mai ântâi s-au abținut, iar apoi au fost nevoiți să aleagă între a vota „pro” sau „contra”, dar nici de ce, din moment ce a fost respinsă, nu a fost propusă eliberarea din funcție.

„Conform procedurii, chiar dacă va fi anulată această decizie, urmează să fie pusă în discuție repetat cererea de numire și iarăși voi avea nevoie de votul CSM. (…) Evident că atât timp cât Pavliuc va influența în continuare sistemul, șanse de succes nu prea am. (…) Dacă cineva consideră că funcția de judecător e mai presus decât demnitatea, se greșește amarnic. Din start mi s-a propus să tac. Nu accept asemenea chestii. O să fac tot posibilul să revin, dar depinde de CSM”, a declarat el pentru ZdG.

Murguleț afirmă că încă nu s-a gândit ce va face dacă nu va reveni în fotoliul de judecător, dar susține că ar putea activa în domeniul juridic și, cu siguranță, „în privat, nu la stat”.

Mandatul lui Murguleț a expirat în februarie.

CSM a respins joi, 16 aprilie, cererea de numire a lui Mihai Murguleț în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă.

Pentru transmiterea cererii lui Murguleț președintelui țării au votat patru membri, iar șapte – împotrivă.

Inițial, Victor Micu a propus amânarea subiectului, deoarece sunt patru proceduri disciplinare intentate în privința sa, dar pentru au votat doar șase membri. Murguleț a menționat că amânarea ar putea dura la nesfârșit, deoarece s-ar afla în conflict cu conducerea instanței.