Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un judecător afirmă că a…

Un judecător afirmă că a fost șantajat cu un sex tape. Un avocat cunoscut i-ar fi prezentat înregistrarea tatălui său

Judecătorul Mihai Murguleț, autor al notei informative în urma căreia în iulie au fost „înlăturați temporar” din funcție mai mulți judecători, dar și care a făcut declarații publice despre presiunile și ilegalitățile din sistemul de justiție, face noi dezvăluiri. Magistratul susține că a fost filat și șantajat cu un „sex tape”. Surse ale Ziarului de Gardă ne-au comunicat că înregistrarea video i-ar fi fost prezentată tatălui lui Murguleț de către avocatul Ion Vîzdoagă, care neagă însă acest lucru.

Judecătorul a oferit detalii despre presiunile la adresa sa în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8. Contactat de ZdG, Mihai Murguleț ne-a comunicat că a fost filat încă în 2018, iar despre înregistrarea în care este surprins în timp ce face sex a aflat în septembrie 2019.

„Despre faptul că am fost filat am aflat încă în 2018, când un avocat mi-a prezentat o înregistrare. Credea că el este filat, a depus niște plângeri, iar ulterior s-a stabilit că, de fapt, eu eram cel filat”, spune judecătorul.

Pe lângă faptul că a fost filat, Murguleț declară că a fost șantajat și cu o înregistrare video, care i-a fost prezentată tatălui său de către un avocat.

„Imaginile video eu nu le-am văzut. I-au fost prezentate tatălui meu personal. Nu i-au fost date. I-au fost arătate și i s-a comunicat să îmi spună să am grijă ce fac. Era exact în ziua în care am aflat că a fost clasat denunțul pe care l-am depus”, precizează Murguleț, care ne-a mai comunicat că urmează să depună o plângere în acest sens, după ce va face rost de imaginile cu pricina.

Sursele ZdG ne-au comunicat că cel care i-a prezentat tatălui lui Murguleț înregistrarea video este avocatul Ion Vîzdoagă, fost procuror, care face parte din Consiliul consultativ de experți privind reforma sistemului justiției de pe lângă președintele R. Moldova.

Contactat pentru o reacție, Vîzdoagă a calificat drept „niște scorniri” faptul că el ar fi fost cel care l-a șantajat pe judecător.

„Nu este adevărat. Sunt niște minciuni. Nici nu îl cunosc pe Murguleț. Pe tatăl lui îl cunosc. Am lucrat cândva cu el în procuratură. Eu cu tatăl lui pe asemenea teme nici nu discut”, a menționat Vîzdoagă.

Mihai Murguleț este autorul notei informative în baza căreia, la 25 iunie, opt judecători au fost înlăturați temporar din funcții de către Consiliul Superior al Magistraturii. Procuratura a clasat însă ulterior procesul penal inițiat pentru verificarea faptelor invocate în nota informativă a lui Murguleț.