Ce spune deputatul Vladimir Cebotari despre faptul că ar putea rămâne fără imunitate. Detalii de la procurorul general

Vladimir Cebotari, deputat în Parlamentul de la Chișinău, ar putea să rămână fără imunitate parlamentară, iar ulterior să fie reținut de către autoritați, notează  Newsmaker.

Potrivit Newsmaker, Cebotari ar urma să fie reținut pentru implicare în jaful din sistemul bancar.

Contactat de Ziarul de Gardă, deputatul democrat Vladimir Cebotari, ne-a spus că are bănuieli că acest fapt s-ar putea întâmpla, însă nu a primit nicio informație oficială în acest sens, dar și că este pregătit pentru orice.

„Moldova este țara minunilor, astfel că orice s-ar putea întâmpla. Nu știu dacă o să se întâmple astăzi sau la sfârșitul săptămânii, însă trebuie să fim pregatiți pentru orice”, ne-a declarat democratul.

Solicitat de către ZdG, procurorul general interimar, Dumitru Robu, ne-a comunicat că, deocamdată, nu poate să ne spună despre vreo oarecare acțiune pe care ar urma să o intreprindă.

„Nu pot să vă spun dacă o sa vin sau nu în Parlament cu o astfel de cerere. Urmează să vedem ce se va întampla”, ne-a spus procurorul general interimar.

Pe 5 septembrie, în cadrul unei emisiuni televizate, ministrul de Interne, Andrei Năstase susținea că i-a trimis o scrisoare procurorului general interimar, Dumitru Robu, prin care i-a cerut acestuia sa înceapă procedurile necesare pentru a-l lipsi de imunitate parlamentară pe deputatul democrat Vladimir Cebotari.

Dupa declarațiile lui Năstase, democratul Vladimir Cebotari a venit atunci cu o reacție pe pagina sa de facebook.

„Candidatul” Andrei Năstase este cuprins de călduri electorale si delir politic. Din păcate, suntem nevoiți să constatăm că Năstase continuă joaca de-a procurorul si polițistul politic, lansând acuzații si amenințări la adresa oponenților politici, […] declarațiile lui Nastase sunt pure invenții”, a scris atunci Cebotari pe facebook.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *