Căutare “mimată” în cazul Gheorghe Papuc

Poliţia Municipală afirmă că a solicitat Curţii de Apel (CA) darea în căutare a fostului general Gheorghe Papuc. Cei de la CA Chişinău spun însă că nu au primit nici o solicitare.  A trecut deja o săptămână de la condamnarea ex-ministrului de Interne la 4 ani de închisoare, însă autorităţile nu au nici o explicaţie vis-a-vis de locul aflării lui Papuc.Reprezentanţii Poliţiei Municipale au anunţat că au transmis Curţii de Apel Chişinău solicitarea  de anunţare în căutare generală a fostului general, Gheorghe Papuc, condamnat la patru ani de puşcărie în cazul 7 aprilie. “Personal, un angajat al Direcţiei s-a deplasat la Curtea de Apel unde a înregistrat sesizarea privind darea în căutare generală şi a măsurilor întreprinse pentru localizarea şi reţinerea lui Papuc.  Acuma instanţa urmează să dispună darea în căutare sau nu, ” a declarat Adrian Jovmir,  şeful serviciul de presă al Poliţiei Municipale. Totodată poliţiştii afirmă că fostul general nu ar fi  părăsit ţara prin punctele de frontieră controlate de autorităţile de la Chişinău. Nu se cunoaşte dacă Papuc a plecat sau nu din R. Moldova prin regiunea transnistreană.

Am încercat să aflăm la Curtea de Apel Chişinău dacă a fost înregistrată o astfel de cerere şi când aceasta va fi examinată, însă reprezentanţii acestei instituţii ne-au spus că nu au primit o astfel de solicitare.

Stranie pare şi conlucrarea Poliţiei Municipale cu cea de Frontieră. Dacă serviciul de presă a Direcţiei Poliţiei municipiului Chişinău spune că a solicitat informaţia despre părăsirea ţării încă la data de 21 ianuarie, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră ne-au declarat că solicitarea ar fi ajuns la ei la data de  23 ianuarie. “Am avut o solicitare la sfârşitul săptămânii trecute din partea Poliţiei Municipale refereritor la deplasările cetăţeanului Gheorghe Papuc. E straniu de ce forţele de ordine nu au contactat baza noastră de date la care ei au acces. Astfel, ei nu au nevoie de solicitări scrise”, se întreabă Daniela Mînzatu, şefa serviciului de presă al Poliţiei de Frontieră.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *