Casa părintească a lui Dorin Chirtoacă, pusă sub sechestru

Instanța a pus sechestru pe casa părintească, dar și pe ale bunuri imobile ale fostului primar de Chișinău. Anunțul a fost făcut de Dorin Chirtoacă, care a scris pe pagina sa de Facebook că sechestrul a fost pus pe 24 ianuarie curent, în cadrul dosarului penal deschis pentru trafic de influență în 2015.

„Casa părintească de la Colonița a fost construită de bunici în 1936, pe vremea României Mari, iar astăzi este catalogată drept … bun infracțional. Conform logicii voastre infecte, această casă și celelalte bunuri urmează a fi confiscate pentru că la rândul meu am soluționat problema spațiului locativ pentru procurori, judecători și polițiști, problema nu de mine – ci de stat, de Parlament, Guvern?! Bravo! Și pe cale infracțională am dobândit casa, dacă ea este din 1936 și a fost moștenită?”, a scris Chirtoacă.

În încheierea din 24 ianuarie a Judecătoriei Chișinău se precizează că este autorizată „aplicarea sechestrului în scopul reparării prejudiciului cauzat de infracțiune, pentru a asigura o eventuală confiscare specială sau confiscare extinsă, asupra bunurilor care aparțin cu drept de proprietate în calitate de beneficiar efectiv învinuitului Chirtoacă Dorin”.

Dorin Chirtoacă este acuzat, în cel de-al doilea dosar, că ar fi prejudiciat bugetul municipal cu peste 66 de milioane de lei, după ce în loc să execute hotărârile instanțelor de a asigura cu spațiu locativ mai multe persoane și familiile acestora, în ultimii șase ani ar fi încheiat 81 de tranzacții de împăcare și ar fi achitat din banii municipali costul mediu al apartamentelor de diferite dimensiuni,  în funcție de componența familiilor.

Acțiunile primarului vin în contradicție cu hotărârile instanţelor de judecată, susținea anterior Centrul Național Anticorupție (CNA), deoarece Consiliul Municipal Chișinău „era obligat să acorde persoanelor şi familiilor acestora spaţiu locativ cu drept de folosinţă  şi nicidecum să acorde mijloace financiare pentru procurarea spaţiului locativ în proprietate privată” prin semnarea proceselor-verbale de consemnare a condiţiilor tranzacţiilor de împăcare între primar, creditori și executorii judecătorești.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

 1. Lider Moldovan

  Consiliul Municipal Chișinău era obligat să acorde persoanelor şi familiilor acestora spaţiu locativ cu DREPT DE FOLOSINȚĂ şi nicidecum să ACORDE MIJLOACE FINANCIARE pentru procurarea spaţiului locativ în PROPRIETATE PRIVATĂ.

  Măcar acum ai înțeles, care este deosebirea între acestea două JURIST CÂCĂCIOS, ce ești? Ești bun de plată și mai las-o tu cu casă părintească moștenită, construită în 1936. Acum mai continuă și cu pactul Ribentrop – Molotov, ș.a.m.d. Trebue să întorci paguba provocată Consiliului Municipal și nici Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk, aici n-are nici un amestec.

 2. Le Justicier

  Vrasăzică fostul primar Dorin Chirtoacă era obligat să acorde persoanelor şi familiilor acestora spaţiu locativ CU DREPT DE FOLOSINȚĂ şi nicidecum să acorde mijloace financiare PENTRU PROCURAREA SPAȚIULUI LOCATIV ÎN PROPRIETATE PRIVATĂ? Și oare există măcar un singur moldovan nenorocit de soartă și de Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk, j****** hoț Ilan Șor și monstrul mancurt și spion
  rusesc Igor Dodon, care să nu înțeleagă, că absolventul Facultății de Drept a Universității din București și al Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene (filială a Universității Sorbona din Paris) Dorin Chirtoacă a făcut acest lucru nu din milă creștinească pentru compatrioții săi fără casă, dar pentru MITĂ?

  Paguba cauzată de fostul primar general Dorin Chirtoacă bugetului municipal de peste 66 milioane de lei trebuie RECUPERATĂ. Dacă vroia atât de tare să facă un bine judecătorilor, procurorilor, polițiștilor fără casă, trebuia s-o facă CONFORM LEGII sau din bani proprii, dar nu prejudiciind bugetul municipiului. Pe de o parte fostul primar general Dorin Chirtoacă și-a însușit MITA din această afacere de
  multe zeci de milioane de lei, pe de altă parte s-a lăcomit și nu s-a împărțit cu stăpânul R.Moldova Talpa Iadului de Moldova Plahotniuk. Acum pentru lăcomia sa, fostul primar general Dorin Chirtoacă TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ. Unchiul său, Mișa Ghimpu va vinde o parte din benzinării și paguba provocată bugetului municipal de nepot-netot va fi acoperită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *