Avocatul lui Tranga explică de ce clientul său nu s-a prezentat la Curtea de Apel

Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi, 29 mai, recursul avocaților în privința deciziei Judecătoriei Chișinău prin care a fost prelungit mandatul de arest pe numele lui Andrei Tranga. Coproprietarul lanțului de restaurante „La Plăcinte” și „Andy’s Pizza” nu s-a prezentat însă în fața judecătorilor pentru că nu ar mai avea încredere în justiție.

Avocatul Ion Dron a declarat că Tranga nu s-a prezentat în instanță în semn de protest: „Nu crede în justiție. A înțeles că este arestat pentru a i se demonstra legătura cu Caramalac. Nimeni nu vrea să îl asculte și nu are rost să vină în instanța de judecată”.

Potrivit avocatului, Tranga este ținut în arest fără a exista vreo probă care i-ar confirma nevinovăția.

„Se confirmă ipoteza că arestarea s-a produs pentru că, chipurile, Tranga are legături cu unele persoane care nu convin guvernării. Tranga are explicații unde dărâmă orice argument că ar avea afaceri cu Caramalac, doar că nimeni de la Procuratură nu l-au întrebat despre ce fel de afaceri are el cu Caramalac”, precizează avocatul.

Procurorul pe caz a refuzat să facă declarații în fața judecătorilor și a plecat de la Judecătorie înainte ca CA Chișinău să pronunțe decizia. În acest context, Ion Dron susține că procurorul cunoștea din start că recursul apărării va fi respins și, respectiv, acest lucru ar demontra că justiția nu funcționează.

Andrei Tranga este proprietarul lanțului de restaurante „La Plăcinte” și „Andy’s Pizza”. Acesta a fost reținut de procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, vineri, 26 aprilie, într-un dosar penal deschis pentru șantaj. Tranga ar fi fost implicat într-o schemă de preluare a afacerii lui Viorel Varzari şi anume a întreprinderii SRL „Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *