Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Avocatul lui Morari, despre perchezițiile…

Avocatul lui Morari, despre perchezițiile de dimineață: „Nu au descoperit nimic”

Vasile Foltea, avocatul șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, susține că perchezițiile efectuate circa două ore de către procurori la domiciliul clientului său nu au fost justificate și nu au fost găsite lucrurile pe care aceștia le căutau.

Potrivit apărătorului, procurorii au făcut percheziții în automobil și în apartamentul în care locuiește Morari și nu au descoperit nimic ce ar avea legătură cu dosarul.

„Nu au descoperit nimic din cele ce erau indicate în ordonanță ca fiind căutate. Au ridicat 10 file de foi de trăsură de la automobilul folosit de Morari, care figurează în declarația de avere. Absolut nimic din banii căutați de ei, bunuri, stickuri, calculatoare, telefoane. Procurorii și judecătorii de instrucție au considerat că perchezițiile ar fi necesare pentru acumularea anumitor mijloace în calitate de probatoriu. În momentul în care nu a fost identificat nimic din ceea ce se căuta, erau justificate? Considerăm că nu, pentru că nu s-a găsit nimic și nici nu putea să fie găsit ceva, deoarece Morari nu are nicio tangență cu acest dosar penal”, a declarat Foltea pentru ZdG.

Totodată, avocatul a spus că nu cunoaște care este evoluția celui de-al dosar în care este vizat clientul său, menționând că „nu am fost deranjați pentru alte acțiuni procesual-penale” în afară de audierea în calitate de bănuit și perchezițiile de astăzi, 11 martie.

„Nu avem ce comenta, pentru că nu avem nicio conexiune cu acest dosar, nu avem nicio probă, niciun temei de a crede că am fi implicați în acțiunile ilegale presupuse de procurori”, a adăugat acesta.

În dimineața zilei de miercuri, 11 martie, procurorii au efectuat percheziții la domiciliul lui Morari în dosarul deschis pentru „îmbogățire ilicită” și „spălare de bani în proporții deosebit de mari, cu folosirea situației de serviciu”. Conform Procuraturii Generale, temei pentru inițierea noului dosar pe numele lui Morari au servit „materialele jurnalistice, verificate și confirmate în cadrul procesului penal de către instituțiile de stat abilitate, care relatau despre caracterul disproporționat al veniturilor declarate de ex-procurorul-șef al PA în raport cu situația materială reală a membrilor familiei și rudelor acestuia”.

Viorel Morari a infirmat anterior învinuirile ce i se aduc, spunând că acest dosar a fost pornit pentru a pune presiune pe rudele sale, a-l distruge ca personalitate și pentru a-l intimida.

Pentru a susține jurnalismul de calitate, puteți redirecționa 2% și pentru Ziarul de Gardă. Înscrieți codul fiscal 1010620003744 în declarația cu privire la impozitul pe venit.