Principală  —  IMPORTANTE   —   Morari spune că șeful CNA…

Morari spune că șeful CNA l-a rugat să înceteze urmărirea penală în cazul finanțării PSRM și anticipează percheziții. Reacția lui Flocea

Procurorul-șef suspendat al Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, susține că directorul Centrului Național Anticorupție (CNA), Ruslan Flocea, l-a rugat să verifice dosarulul privind finanțarea PSRM și, dacă e posibil, să înceteze urmărirea penală. Flocea este de părere că declarația a fost făcută pentru „a atrage atenția”.

Într-un interviu acordat pentru timpul.md, Morari a menționat că „discuția cu șeful CNA a avut loc între 18 și 20 noiembrie, iar eu am fost demis pe 10 decembrie”.

Contactat de ZdG, acesta a spus că Flocea, cu care a lucrat o perioadă, îi părea „o persoană corectă” și „nu credeam că președintele Dodon ar putea avea influență asupra lui”. El a mai adăugat că a fost doar o rugăminte și că „nu spun că m-a intimidat cumva, am spus realitatea”.

„După aceste declarații, e posibil ca în privința mea să se întreprindă măsuri suplimentare. De exemplu, pe dosarele în care figurez nu au fost făcute percheziții și aș putea avea în zilele următoare și astfel de surprize, chiar dacă motivarea efectuării acestora ar trebui să decadă”, a subliniat Viorel Morari pentru ZdG.

Ruslan Flocea nu a răspuns la apelurile ZdG. Totuși, serviciul de presă al CNA ne-a expediat reacția acestuia.

„Este o poziție firească de apărare a unui inculpat care vrea să atragă atenția asupra a cât mai multe persoane publice pentru a distrage atenția de la problemele sale”, a comentat Flocea.

La 10 ianuarie, în ziua în care au fost încheiate verificările la cele două procuraturi specializate, procurorul-șef suspendat al PA, Viorel Morari, a fost reținut pentru 72 de ore. Ulterior, acesta a fost plasat în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 și plasat sub control judiciar la 14 februarie, când a avut loc prima ședință de judecată privind primul dosar în care figurează Morari, bănuit de abuz de serviciu și fals în acte publice. Totodată, pe numele său a fost pornită o altă cauză, șeful suspendat al PA fiind bănuit de îmbogățire ilicită.

Mâine, 3 martie, la sediul Buiucani al Judecătoriei Chișinău va avea loc o nouă ședință în dosarul în care el este cercetat pentru „amestec în înfaptuirea justiției si în urmarirea penală”.

Flocea a fost numit în funcția de director al CNA la 31 iulie 2019. Anterior, el a fost secretar general al Aparatului președintelui Republicii Moldova și șeful Direcției teritoriale „Centru” la CNA.