Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Covid-19 strivește economia peruviană.…

VIDEO Covid-19 strivește economia peruviană. Oameni săraci călătoresc sute de km prin munți: „Fie mor în drum spre casă, fie mor de foame”

Sărăciți de pandemia de coronavirus și disperați să părăsească capitala țării, acolo unde au rămas fără serviciu, mii de peruvieni călătoresc sute de kilometri pe jos pentru a ajunge acasă. Un material video CNN arată călătoria prin Anzi, de peste 500 kilometri, a unei femei și copiilor ei, pentru a ajunge acasă. 

În jur de 70% dintre peruvieni lucrează în economia informală și trăiesc de la un salariul la celălalt. Când președintele țării a anunțat carantina generalizată ca măsură împotriva noului coronavirus, criza economică a început în Peru.

Maria și cele trei fiice ale sale s-au mutat în Lima pentru a îi putea asigura fiului ei educația. Dar acum, e disperată să ajungă înapoi acasă, înapoi la siguranță. Fără avioane, fără trenuri și fără autobuze, ea și-a început călătoria de 563 de kilometri pe jos.

„Sunt conștientă de riscul la care îi expun, dar nu am de ales. Fie mor în încercarea de a ajunge acasă, fie mor de foame, în cameră”, spune ea.

E cald, iar hrana și apa sunt puține. Un șofer de autobuz poate fi văzut cum aruncă un pachețel cu o gustare din mașină înspre familia obosită și înfometată.  Mergând în munți, în Anzi, aerul devine rarefiat, iar copiii abia pot respira.

Într-un final după mulți kilometri pe jos și după ce un șofer de tir s-a îndurat de familie și i-a dus o parte din drum, Maria și copiii ei au ajuns acasă.

Sursa: CNN