Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   ULTIMA ORĂ/ Un cetățean moldovean…

ULTIMA ORĂ Un cetățean moldovean în vârstă de 35 de ani, printre victimele atacului terorist asupra Israelului

Sursa foto: nytimes.com

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova (MAEIE) anunță miercuri, 11 octombrie, despre moartea unui cetățean moldovean în vârstă de 35 de ani, acesta fiind una dintre victimele atacului terorist asupra Israelului, comis de către teroriștii infiltrați din Fâșia Gaza.

Conform unei note informative a instituției, tânărul activa în apropierea zonei de conflict.

„Cu profundă tristețe, informăm că Ambasada R. Moldova din Israel a primit tragica veste a pierderii unui cetățean moldovean în vârstă de 35 de ani, acesta fiind una dintre victimele atacului terorist comis de către teroriștii infiltrați din Fâșia Gaza. Concetățeanul nostru activa în apropierea zonei de conflict.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene menține contactul cu familia concetățeanului decedat și va oferi toată asistența necesară. Transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei îndurerate în aceste momente dificile”, anunță MAEIE.

Ambasada R. Moldova din Israel funcționează de luni, 10 octombrie, într-un regim de alertă și furnizează doar servicii consulare de urgență (eliberarea titlurilor de călătorie). Până acum, Ambasada a primit peste 300 de solicitări pentru informații referitoare la situația din țară și la zborurile comerciale.

Cetățenii moldoveni care se afla pe teritoriul Statului Israel sunt rugați să se înregistreze folosind acest formular: https://shorturl.at/tvCR9

Conform MAEIE, zborurile comerciale de pe Aeroportul Ben Gurion continuă să opereze pe rutele Tel-Aviv – Chișinău, Tel-Aviv – București și alte destinații europene.

Informații de contact:

  • pagina web: https://israel.mfa.gov.md/
  • email: tel-aviv@mfa.gov.md
  • telefon de urgență, inclusiv WhatsApp: +972527789772 și +972527998396 (în regim 24/7)

Centru de Apel MAEIE:

  • 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova.
  • +373 22 188 000 – pentru apeluri de la telefonul mobil sau de peste hotare.
  • +37379818081 (inclusiv WhatsApp)
  • mail: call.center@mfa.gov.md

Autoritățile israeliene au anunțat că controlul la linia de delimitare cu Fâșia Gaza a fost complet preluat de armata israeliană și pe teritoriul Israelului nu se mai afla elemente teroriste ale Hamas.

Presa israeliană a declarat că bilanțul atacurilor Hamas a ajuns la 900 de morți, majoritatea civili împușcați în casele lor, pe străzi sau la un festival, ceea ce depășește amploarea oricărui alt atac comis de islamiști în afară de cel din 11 septembrie 2001. Zeci de israelieni au fost luați ostatici în Gaza. Aproape 700 de locuitori din Gaza au fost uciși în loviturile israeliene, potrivit oficialilor din Gaza, în timp ce cartiere întregi din Gaza au fost distruse.

Organizația Națiunilor Unite a declarat că 180 000 de locuitori din Gaza au rămas fără adăpost, mulți dintre ei înghesuindu-se pe străzi sau în școli.