Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rusia a blocat peste un…

Rusia a blocat peste un sfert din suprafaţa Mării Negre

Material de pe Hromadske

Începând cu 24 iulie, autoritățile ruse au blocat cinci zone din Marea Neagră, cu o suprafață totală de 118.570 km², ceea ce reprezintă mai mult de un sfert din suprafața sa totală de 436.402 km².

Aceste informații sunt menționate în reglementările internaționale pentru marinari, prezentate de către Portalul militarist ucrainean. Reglementările în cauză sunt valabile până la 19 august.

Prin zonele închise treceau rutele internaționale de transport maritim către Bulgaria, Georgia, România și Ucraina, prin urmare, a fost blocată comunicarea pe mare cu aceste țări.

Nu este clar motivul închiderii acestor zone. Unele zone din reglementări sunt denumite ca fiind „periculoase pentru navigație”, iar o altă parte este închisă pentru desfășurarea antrenamentelor de luptă.

În același timp, Portalul militaristic ucrainean a menționat că autoritățile ruse nu au atât de multe forțe terestre și maritime, astfel încât să fie necesară blocarea unei astfel de zone pentru activitățile de antrenament de luptă. De asemenea, Rusia nu dispune de un număr necesar de nave pentru controlul și blocarea zonelor respective pentru a acoperi siguranța navigației.