Rezultatul celei de-a doua rundă privind desemnarea procurorului-șef al UE

A eșuat și cea de-a doua rundă de negocieri între Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene privind desemnarea procurorului-șef european. Ziare.com scrie că și de această dată discuțiile s-au încheiat fără niciun rezultat.

În cadrul negocierilor, Parlamentul European a înaintat-o la funcția de procuror – șef al UE pe Laura Codruța Kovesi, în timp ce Consiliul UE pledează pentru numirea candidatului francez, Jean-Francois Bohnert.

Pentru că și negocierile de astăzi au eșuat, reprezentanții Parlamentului European și ai Consiliului UE urmează să se întrunească la o nouă reuniune, care va avea loc la 4 aprilie curent. Dacă nici atunci nu se va ajunge la un numitor comun, va fi organizată o nouă rundă de negocieri la 10 aprilie.

În conformitate cu reglementările în vigoare, Parlamentul şi Consiliul numesc de comun acord procurorul-şef european pentru un mandat de 7 ani care nu poate fi reînnoit.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Reporter

    După părearea cel unei părți a presei din România munca CSM-ului din România începe să de-a roade și Laura Codruța Kovesi începe să se înmoaie. Este uimitor faptul, că Parlamentul European se pare, că merge împotriva guvernului unei țări aparte, deși se zice că deciziile în UE se iau prin CONSENS. Sau consens pentru cei mari, tari și bogați, iar când merge vorba despre România nu este cazul?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *