Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Putin pregătește „evenimentul” de anexare…

Putin pregătește „evenimentul” de anexare a regiunilor ocupate din Ucraina. Deputații Dumei de Stat au fost invitați la Kremlin, unde pe 30 septembrie va avea loc o ceremonie cu participarea liderului rus

Sursa foto: kremlin.ru

Deputații din Duma de Stat a Rusiei au primit invitații la un eveniment care va fi organizat pe 30 septembrie, ora 15:00, la Kremlin. La eveniment va participa președintele rus Vladimir Putin. Despre asta a anunțat pe canalul său de Telegram deputatul din partea Partidului Comunist al Federației Ruse, Denis Parfenov.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat oficial că pe 30 septembrie, la ora 15:00, la Kremlin, va avea loc ceremonia de semnare a tratatelor privind anexarea noilor teritorii la Federația Rusă, transmite TASS.

„Mâine, în Marele Palat al Kremlinului, în Sala Sf. Gheorghe, la ora 15:00, va avea loc o ceremonie de semnare a acordurilor privind intrarea noilor teritorii în (componența n. red.) Federației Ruse”, a spus Peskov.

Așa-numitul șeful adjunct al administrației regiunii Herson, Kirill Stremousov, a anunțat pe 28 septembrie că „liderii” din Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson, unde au avut loc „referendumurile” privind aderarea la Rusia, au plecat la Moscova unde ar urma să se întâlnească cu președintele rus Vladimir Putin.

„Referendumurile” pentru aderarea la Rusia au fost organizate în autoproclamatele republici Donețk și Lugansk, precum și în teritoriile ocupate ale regiunilor Herson și Zaporojie, în perioada 23 – 27 septembrie. Anunțul despre organizarea „referendumurilor” a fost făcut pe 20 septembrie. Înainte de începerea „referendumurilor”, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia va susține decizia locuitorilor din regiunile în care are loc „votarea”.

„Sub supravegherea atentă a soldaților cu mitraliere”. Cum a decurs prima zi a referendumului în teritoriile ocupate ale Ucrainei

Marți seara, 27 septembrie, așa-zisele autorități pro-ruse din Donețk și Lugansk, precum și din teritoriile controlate de ruși din regiunile Herson și Zaporojie au anunțat că au fost numărate 100% din „voturile exprimate la referendumurile privind aderarea la Rusia”, scrie RBC.

Astfel, potrivit sursei citate, rezultatele votului au fost următoarele:

În autoproclamata republică Lugansk – 98,42% au votat pentru aderarea la Rusia
În autoproclamata republică Donețk – 99,23% pentru aderarea la Rusia
Teritoriile ocupate de ruși din regiunea Herson – 87,05% pentru aderarea la Rusia
Teritoriile ocupate de ruși din regiunea Zaporojie – 93,1% pentru aderarea la Rusia

Rezultatele preliminare ale „referendumurilor” din zonele ocupate ale Ucrainei. Majoritatea oamenilor ar fi „pentru” aderarea la Rusia

După numărarea „voturilor”, așa-numiții lideri din autoproclamata republică Lugansk și din teritoriul ocupat al regiunii Herson i-au solicitat liderului rus Vladimir Putin să accepte aceste teritorii în componența Rusiei. Adresările au fost făcute pe 28 septembrie de așa-numitul liderul al regiunii Lugansk, Leonid Pasecinik, și de „șeful” pro-rus al regiunii Herson, Volodimir Saldo.

Așa-numiții lideri din Lugansk și din teritoriul ocupat al regiunii Herson i-au solicitat lui Putin să accepte aceste teritorii în componența Rusiei

Așa-numitul șef al autoproclamatei republici Donețk, Denis Pușilin, i-a cerut lui Vladimir Putin încă pe 20 septembrie, înainte de începerea „referendumurilor” să examineze „cât mai curând posibil” subiectul privind aderarea republicii separatiste la Rusia.

Între timp, în Piața Roșie din Moscova au început pregătirile pentru manifestația în susținerea aderării la Rusia a teritoriilor ocupate din Ucraina. Reuters a publicat câteva fotografii cu scena instalată în centrul capitalei ruse, lângă Kremlin.

Canalele ruse de Telegram scriu că pe 30 septembrie mai multe străzile din centrul Moscovei vor fi închise.

Presa rusă de opoziție menționează că, se presupune, că după anunțul liderului rus privind acceptarea teritoriilor ocupate în componența Rusiei, Duma de Stat ar putea susține această decizie. Președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, a declarat că Parlamentului rus se va întruni în ședință pe 3 și 4 octombrie pentru o ședință neprogramată, fără a preciza subiectul ședinței.