Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Olanda: Sala care ar fi…

Olanda: Sala care ar fi trebuit să găzduiască Eurovision, transformată în spital de urgență

Foto: Corona24.news

Sala de concerte Ahoy din Rotterdam, care ar fi trebui at să găzduiască în luna mai concursul internațional de muzică Eurovision, este transformată într-un spital de urgență pentru a ajuta Olanda în lupta cu CVOVID-19, transmite New York Times.

Luni au început lucrările la instalarea primelor 88 dintre cele 680 de paturi de spital ce vor fi instalate în sălile din Ahoy, utilizate în mod normal pentru concerte mari, târguri comerciale și evenimente sportive internaționale.

În locul grupului obișnuit de fani ai muzicii pop și sportului, Ahoy își va deschide porțile de la mijlocul lunii aprilie pentru persoanele care suferă de coronavirus sau alte boli care au nevoie de îngrijire, dar nu trebuie să fie internate într-un spital.

Acest lucru ar trebui să contribuie la diminuarea presiunii asupra spitalelor din Olanda, unde numărul infecțiilor cu coronavirus a crescut rapid de când primul caz a fost raportat pe 27 februarie.

Institutul național olandez de sănătate publică a declarat duminică că unitățile de terapie intensivă din spitalele olandeze ar putea atinge capacitatea maximă în următoarele două săptămâni, la ritmul actual de infecții.