Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ministerul rus al Apărării anunță…

Ministerul rus al Apărării anunță că o navă militară rusă a tras focuri de avertisment asupra unui distrugător britanic în Marea Neagră. Autoritățile britanice neagă

Foto: tass.ru

O navă militară rusească a tras focuri de avertisment asupra distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa după ce nava NATO a intrat în apele ruseşti din Marea Neagră, scrie TASS.

Într-o postare pe Twitter, Ministerul britanic al Apărării a negat incidentul.

„Nu s-au tras niciun fel de focuri de avertisment asupra HMS Defender. Nava Royal Navy executa „o trecere nevinovată” prin apele teritoriale ale Ucrainei, conform legislației internaținale”, a informat ministerul britanic al Apărării, într-un comunicat publicat pe Twitter.

„Credem că rușii desfășurau un exercițiu cu trageri de artilerie în Marea Neagră și au înștiințat anterior comunitatea maritimă asupra acestui tip de activități”, au mai precizat oficialii britanici. 

Potrivit sursei citate, flota Mării Negre, împreună cu Serviciul de Grăniceri al FSB al Rusiei, au oprit încălcarea frontierei de stat ruse de către distrugătorul marinei britanice Defender lângă Cape Fiolent. Nava de patrulare de frontieră a efectuat un incendiu de avertizare, iar bombardierul Su-24M a efectuat bombardamente de avertizare, a declarat miercuri Ministerul Apărării din Rusia.

„La ora 11:52 din 23 iunie a acestui an, distrugătorul URO Defender al Marinei Britanice, care opera în partea de nord-vest a Mării Negre, a trecut frontiera de stat a Federației Ruse și a intrat în marea teritorială în zona Capului Fiolent pentru 3 km „, a declarat departamentul militar.

Distrugătorul britanic a primit un avertisment cu privire la utilizarea armelor în cazul încălcării frontierei de stat rusești, dar nu a răspuns la aceasta.

„La 12:06 și 12:08 nava de patrulare de frontieră a efectuat un incendiu de avertizare. La 12:19, aeronava Su-24M a efectuat bombe de avertizare (4 OFAB-250) de-a lungul cursului distrugătorului URO Defender”, a subliniat departamentul militar.

După cum a specificat Ministerul rus al Apărării, la ora 12:23, distrugătorul URO Defender a părăsit granițele mării teritoriale ale Federației Ruse.