Marea Britanie rămâne cel puțin încă 7 luni în UE. A fost acceptată o nouă amânare a Brexit-ului

Liderii Uniunii Europene şi premierul Marii Britanii, Theresa May, au acceptat joi, 11 aprilie, amânarea Brexit-ului până pe data de 31 octombrie 2019. Anunţul a fost făcut de Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, la finalul Summit-ului UE privind ieșirea Marii Britanii din Uniune.

Premierul Theresa May a acceptat propunerea celor 27 state membre care au acordat o amânare a Brexit-ului până la data de 31 octombrie, în cadrul summit-ului UE privind ieșirea Marii Britanii din Uniune ce s-a desfăşurat miercuri, 10 aprilie, la Bruxelles.

„Sunt şase luni în plus pentru Marea Britanie. În acest timp, cursul acţiunii va fi în întregime în mâinile Marii Britanii. Până la finalul acestei perioade va avea şi posibilitatea să revoce Articolul 50 şi să anuleze astfel Brexitul. Este timp suficient pentru a găsi cea mai bună soluţie posibilă”, a anunţat preşedintele Consiliului Donald Tusk, într-o conferinţă de presă.

Pe lângă amânarea Brexit-ului până pe 31 octombrie, liderii europeni au stabilit o evaluare a situaţiei în luna iunie, pentru a determina dacă este cazul ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană pe 30 iunie, data solicitată iniţial de premierul britanic.

Premierul britanic Theresa May a declarat că îşi doreşte ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană cât mai curând posibil, explicând că liderii UE au acceptat că Regatul Unit ar putea părăsi Blocul comunitar înainte de luna octombrie, în cazul ratificării acordului de Brexit.

„Continui să cred că trebuie să părăsim UE cu un acord, cât mai curând posibil. Dacă vom reuşi să adoptăm acordul în primele trei săptămâni ale lunii mai, nu va trebui să participăm la alegerile europene şi vom părăsi oficial UE pe 30 iunie”, a declarat May, după Summit-ul UE.

Alegerile pentru Parlamentul European se vor desfăşura între 23 şi 26 mai 2019.

Theresa May a cerut amânarea Brexit-ului până la 30 iunie. Care sunt cerinţele UE


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *