Guvernul Federației Ruse, condus de Dmitri Medvedev, a demisionat

Guvernul Federației Ruse a demisionat. Acest lucru a fost anunțat de premierul Dmitri Medvedev în cadrul unei întâlniri a cabinetului cu președintele Vladimir Putin, în care au fost exprimate propuneri de modificare a Constituției, informează Novayagazeta.

„Aceste modificări, vor aduce schimbări semnificative nu numai la o serie de articole din constituție, ci și la echilibrul de putere, puterea executivă, puterea legislativă. În acest context, este evident că noi, în calitate de guvern al Federației Ruse, ar trebui să oferim președintelui țării noastre posibilitatea de a lua toate deciziile necesare, iar în aceste condiții, cred că a fost corect în conformitate cu articolul 117 din Constituția Federației Ruse, a explicat Medvedev.

Totodată, Vladimir Putin a cerut guvernului să își îndeplinească îndatoririle în întregime până la formarea unui nou Cabinet.

„Din partea mea, vreau să vă mulțumesc pentru tot ceea ce s-a făcut în această etapă a activității noastre comune, vreau să exprim satisfacția pentru rezultatele obținute”, a spus președintele Rusiei.

Șeful statului, Vladimir Putin, i-a sugerat lui Medvedev să ia postul de secretar adjunct al Consiliului de Securitate. În cadrul acestui post, el se va ocupa de probleme de apărare și securitate.

Anterior, Putin a transmis un mesaj în cadrul Adunării Federale unde a sugerat punerea în discuție a unui pachet de amendamente constituind unele aspecte privind redistribuirea parțială a puterilor între autorități.

Medvedev a preluat conducerea executivului în mai 2018.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *