În Ministerul Afacerilor Externe din Estonia va fi deschis Departamentul diplomației cibernetice

Materialul de pe novayagazeta.ee

Pe 12 septembrie Guvernul Republicii Estonia a convenit asupra creării în cadrul Ministerul Afacerilor Externe a Departamentului Diplomației Cibernetice, anunță site-ul MAE al țării.

Departamentul se va concentra pe comportamentul statelor în spațiul cibernetic și pe respectarea standardelor cibernetice.

„Securitatea informatică și securitatea în general devin priorități tot mai importante în politica externă a multor țări, și aliații noștri văd în Estonia un lider în acest domeniu”, a declarat șeful MAE, Urmas Reinsalu, care a venit cu această inițiativă.

Potrivit acestuia, noul departament va fi condus de Heli Tiirmaa-Klaar, reprezentant diplomatic cu puteri speciale în domeniul securității cibernetice.

Noul departament își va începe activitatea în această toamnă.

Foto: remedi.com

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *