Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Explozie într-o mină din Turcia.…

Explozie într-o mină din Turcia. Cel puțin 28 de persoane au murit, iar altele rămân blocate în subteran. „Era praf și fum, nu știm exact ce s-a întâmplat”

Cel puțin 28 de persoane au murit și zeci de oameni sunt în continuare prinși în subteran, după o explozie într-o mină de cărbune din provincia Bartin din nordul Turciei, transmite BBC. Aproximativ 110 persoane se aflau în mină în momentul exploziei care s-a produs vineri, 14 octombrie. Aproape jumătate dintre cei din mină se aflau la peste 300 de metri adâncime.

Ministrul turc al Sănătăţii, Fahrettin Koca, a declarat că 11 persoane au fost salvate şi primesc ajutor medical. Echipajele de urgență au lucrat toată noaptea, au săpat în stânci pentru a încerca să ajungă la mai mulți supraviețuitori.

Se crede că explozia a avut loc la aproximativ 300 de metri adâncime. Aproximativ 49 de oameni lucrau în zona de risc, situată între 300 și 350 de metri sub pământ, a declarat ministrul de interne al Turciei, Suleyman Soylu. Cauza exploziei nu este încă cunoscută, iar procuratura locală a început o anchetă.

Un muncitor care a reușit să scape singur a spus: „Era praf și fum și nu știm exact ce s-a întâmplat”.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, este așteptat să viziteze locul sâmbătă, 15 octombrie. Mina aparține întreprinderilor de cărbune turcești deținute de stat. Cel mai grav dezastru minier a avut loc în Turcia în 2014, când 301 de persoane au murit în urma unei explozii în orașul Soma.