Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ 134 de lucrători medicali,…

DOC 134 de lucrători medicali, decorați post-mortem cu „Ordinul de Onoare”

134 de lucrători medicali au fost decorați post-mortem cu „Ordinul Republicii”. Președinta R. Moldova, Maia Sandu, anunță că a semnat joi, 17 iunie, un decret în acest sens.

În decret este menţionat că înalta distincţie a fost oferită post-mortem lucrătorilor medicali în semn de profund omagiu şi gratitudine pentru devotamentul și spiritul de care au dat dovadă în realizarea actului medical, riscându-și propria viață pentru alte vieți omenești în perioada pandemiei de COVID-19.

„Am semnat ieri, înainte de plecare, decretul prin care am conferit „Ordinul de Onoare” post-mortem pentru 134 de lucrători medicali din Republica Moldova. Sunt cei care și-au pierdut viața la locul de muncă de la începutul pandemiei Covid-19. Am decis să ofer distincțiile în ajunul Zilei profesionale a lucrătorului medical și a farmacistului, în semn de omagiu și gratitudine pentru curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă acești oameni”, a scris președinta Sandu pe Facebook.

În total, în R. Moldova, bilanțul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 255 994. Conform unui raport prezentat de către autoritățile din Sănătate, până joi 17 iunie, 6 162 de oameni au decedat din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.