Atentate comise în Turcia: 30 de morți și 100 de răniți

Cel puţin 30 de oameni au fost ucişi în Turcia, într-un atac terorist ce a vizat o tabără a tinerilor socialişti, anunță digi24.ro.

Potrivit oamenilor legii de acolo, atacul ar fi fost comis de o tânără de 18 ani, membră a grupării Statul Islamic. Aceasta a detonat o încărcătură explozivă în mijlocul grupului de oameni, care erau în acel moment în grădina unui centru cultural.

Deflagraţia a avut loc în oraşul Suruci, de la graniţa cu Siria, iar 100 de oameni au fost răniţi.  Aproximativ 300 de delegaţi ai Federaţiei Asociaţilor Tineretului Socialist (SGDF) erau cazaţi în acest centru cultural.

Un alt atac, soldat cu doi morţi, a avut loc în acelaşi timp în oraşul sirian Kobani, situat lângă frontiera cu Turcia. Este vorba de localitatea în care se dau lupte crâncene între teroriştii din Statul Islamic şi militanţii kurzi.

În urma acestor atacuri teroriste, au început proteste violente la Istanbul și Ankara. Poliţia a intervenit cu tunuri de apă, gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc. Oamenii se arată nemulțumiți de autoritățile din Turcia care ignoră activităţile grupării Stat Islamic. Mai mult, protestarii scandau sloganuri împotriva preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, pe care îl acuză de colaborare cu gruparea Stat Islamic, relatează Reuters.

Totodată, premierul turc Ahmet Davutoglu a promis sporirea măsurilor de securitate la graniţa cu Siria. „Suntem în faţa unui act terorist. Avem scopul de a-i găsi şi pedepsi pe cei responsabili de atac”, a subliniat premierul.

Amintim că începând cu luna septembrie 2014, în oraşul Kobane au loc lupte între susţinătorii grupării teroriste Stat Islamic (IS) şi militanţii kurzi, după ce IS au preluat controlul asupra oraşului, obligând tot mai mulţi rezidenţi sirieni să emigreze în Turcia.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *